Owen: Ronaldo izgleda kao trener, mogao bi voditi ekipe Uniteda ili Reala

Foto: EPA

BIVŠI osvajač Zlatne lopte, engleski napadač Michael Owen, rekao je kako smatra da postoji mogućnost da legendarni Portugalac Cristiano Ronaldo nakon završetka karijere odluči postati nogometni trener te da jednog dana sjedne na klupu velikana za koje je igrao.

"Bio bih fasciniran vidjeti što će Cristiano Ronaldo raditi kada ode u mirovinu. Samo gledajući izvana, čini se da bi on možda želio biti uz teren i voditi Portugal kao što je to učinio na Euru 2016. godine. Izgleda kao trener, izgleda kao da želi trenirati, pa bi možda htio ići tim putem.

Posao u Portugalu, vjerojatno bismo u budućnosti tamo mogli imati njegovo ime, nikad se ne zna. Naravno, ako bude dobar, tada bi ga gledale velike momčadi poput Manchester Uniteda, Real Madrida", rekao je Owen u intervjuu za TVSporten.

Ronaldo je rekao da ne želi biti trener

Međutim, Ronaldo je ranije izjavio da se ne namjerava baviti trenerskom karijerom nakon što objesi kopačke o klin. Peterostruki osvajač Zlatne lopte u karijeri je surađivao s brojnim legendarnim trenerima poput Sir Alexa Fergusona, Josea Mourinha, Carla Ancelottija i Zinedinea Zidanea.

Michael Owen (44) je iza sebe je ostavio veliku karijeru iako mnogi smatraju kako je ona mogla biti i puno bolja da mu razvoj nisu omele teške ozljede. Najdublji trag ostavio je u Liverpoolu, gdje je 2001. godine kao 22-godišnjak postao jedan od najmlađih osvajača Zlatne lopte u povijesti.

Te sezone osvojio je i Kup UEFA-e, a kasnije je još nosio dresove Real Madrida, Newcastlea, Manchester Uniteda i Stoke Cityja. Za Englesku je nastupio 89 puta i zabio 40 golova. Nakon igračke karijere Owen povremeno radi kao televizijski komentator.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.