Pavić nakon ispadanja u prvom kolu: Nije falilo sreće. Mogli smo na Nadala i Alcaraza

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

NALETJELI smo na raspoložene protivnike, čak i nismo toliko griješili, kazao je nakon poraza u 1. kolu olimpijskog turnira parova tenisač Nikola Mektić. Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić, olimpijski pobjednici iz Tokija u konkurenciji parova, zaustavljeni su već na prvom koraku na Igrama u Parizu, gdje su ih sa 6:3, 6:7 (5), 10:5 pobijedili Nijemci Dominik Koepfer i Jan-Lennard Struff.

"Znali smo da imamo teške protivnike, pogotovo na zemlji, odlični su i u singlu. Oni su krenuli bolje sa reternima, jednostavno njihovi reterni su bili toliko niski da nismo uspjeli postići kut. Ne bih čak rekao da su to bile neke naše greške. Dobili smo drugi set, šteta što nismo iskoristili taj neki lagani momentum na početku trećeg seta, napravili smo mini break, ali nismo ga zadržali i malo se odvojili. Oni su opet odigrali bolje i zasluženo pobijedili", rekao je Mektić nakon meča.

"Mislim da nismo ništa branili, pa to je bilo prije tri godine. Čak i kada nešto osvojiš prije dva tjedna već je sve totalno drugačije, uvjeti i totalno drugačiji protivnici. Nismo imali nikakav pritisak glede toga. Jednostavno, naletjeli smo na odlične protivnike", zaključio je Mektić.

Pavić igra mješovite parove s Donnom Vekić

"Osjećaj je isti kao kad smo igrali, ništa se vezano za osjećaj nije promijenilo. Dovoljno se dobro poznajemo, što bi se reklo u dušu, nakon dvije i pol-tri godine igranja, titula i osvojenih turnira i mečeva. To nije ništa novo. Ne mogu reći da je falilo i sreće. Mogli smo igrati protiv Nadala i Alcaraza prvo kolo, tako da nije tu sreće falilo.

Ali igrali smo protiv kvalitetnih igrača koji znaju igrati parove jako dobro. Struff jako malo igra parove, ali kad ih igra, igra ih jako dobro. Koepfer je igrao polufinale Australian Opena ove godine, tako da isto kad igra, momak igra jako dobro", rekao je Pavić koji ostaje u turniru i igra mješovite parove s Donnom Vekić. 

"Ne znam što očekivati od mješovitih parova. Ne znam, iskreno nisam nikad igrao miks sa Donom, ona ne igra često parove, a mješovite pogotovo, možda United Cup s Ivanom Dodigom. Mislim da je prvotni plan bio da ona i Dodig igraju tu, ali kako Dodig nije došao u Pariz, ja sam pristao".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.