Pep prisiljen pustiti igrača kojeg obožava: Svi znamo u kakvoj je situaciji

Foto: Profimedia

KALVIN PHILLIPS (28) će gotovo sigurno napustiti Manchester City u siječnju. Engleski veznjak nezadovoljan je minutažom kod Pepa Guardiole i želi ići na Europsko prvenstvo. Zbog toga će potražiti novi klub kako bi imao veću minutažu. "Svi znaju u kakvoj je situaciji i vidjet ćemo što se dogoditi. Razgovarat ćemo u siječnju, ali nije lako", rekao je Guardiola, koji je veliki fan Phillipsa. U nekoliko navrata mu se ispričavao na slabijoj minutaži, no sada povratka nema.

Pep ga izuzetno cijeni

Pep je osobno inzistirao na transferu Phillipsa prije godinu dana i vidio ga je kao važnog člana svoje momčadi. Phillips je spletom okolnosti pao u drugi plan, no Guardiola i dalje ima visoko mišljenje o njemu: "Jedino što mogu reći o njemu jest da tražim dobru osobnost i karakter, a on je savršen primjer."

Romano tvrdi da Phillips odlazi

Pep se nadao da bi Phillips mogao ostati do kraja sezone, no Fabrizio Romano tvrdi da je odlazak engleskog reprezentativca 100 posto izvjestan. Ove sezone Phillips ima devet nastupa u svim natjecanjima, a odigrao je 306 minuta. Zabio je jedan gol, i to protiv Crvene zvezde u Ligi prvaka.

Igrač od 50 milijuna eura

Podsjetimo, Manchester City je u ljeto 2022. godine doveo Kalvina Phillipsa iz Leedsa za, neslužbeno, 50 milijuna eura. Nikada se nije do kraja uklopio u momčad trenera Pepa Guardiole. K tome je imao problema s ozljedama, pa je ukupno skupio svega 30 nastupa. Ugovor mu vrijedi do 2028. godine, no već ga se povezivalo s Juventusom i Bayernom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.