Peras razriješena s još jedne funkcije u Dinamu. Poznat je i nasljednik

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

NA NEDAVNOJ sjednici Upravnog odbora Dinamove zaklade Nema predaje, većinom glasova članova Upravnog odbora s funkcije upraviteljice zaklade razriješena je Vlatka Peras, a većinom glasova članova Upravnog odbora na mjesto upravitelja zaklade imenovan je Saša Pavličić Bekić. Pavličić Bekić funkciju upravitelja počet će obnašati po upisu promjena u Gradski ured za opću upravu i imovinsko pravne poslove.

Dinamo se zahvalio Peras

Dinamo se oglasio: "Ovim putem gđi Peras zahvaljujemo na zalaganju i radu u zakladi Nema predaje od osnivanja 2019. godine do danas te na sudjelovanju u djelovanju Dinamove zaklade, koja je kroz godine postala cijenjena i prepoznatljiva humanitarna organizacija ne samo u nogometu već i u društvu, u Zagrebu, Hrvatskoj i Europi."

Saša Pavličić Bekić rekao je sljedeće: "Sretan sam i zahvalan na ukazanom povjerenju biti upravitelj Dinamove zaklade Nema predaje. Kako je dopredsjednik GNK Dinama Skender izjavio da će Dinamo biti neosvojiva plava tvrđava, nadam se da će zaklada Nema predaje biti jedan od stupova te tvrđave.

Trudit ćemo se iskoristiti popularnost našeg voljenog kluba, kako bismo pomogli socijalno ugroženim članovima kluba, bivšim igračima i trenerima, kao i socijalno ugroženim skupinama te cijeloj lokalnoj zajednici. Želja nam je pozicionirati Dinamo kao važan dio identiteta grada Zagreba, a kroz Zakladu možemo onu humanu notu koju nosi ovaj grad i ovaj klub promicati zajednici.

Postoji puno prostora za jačanje Zaklade, a s time i pomaganje onima kojima treba te su svi dobrodošli u pomoći Zakladi jer je Zakladi zadatak biti još bolja i utjecajnija na dobrobit svih."

Dinamo je smijenio Peras u svibnju s mjesta predsjednice Uprave

Podsjetimo, Dinamo je krajem svibnja smijenio Vlatku Peras s mjesta predsjednice Uprave GNK Dinama odlukom Izvršnog odbora. Prema ugovoru joj pripada isplata svih plaća do 11. ožujka 2027. godine, odnosno oko 300.000 eura neto, a upravo to je nova Dinamova vlast željela osporiti.

Njoj i bivšem predsjedniku Mirku Barišiću zamjerili su što su prije nešto više od godinu dana dogovorili i potpisali njezin novi ugovor bez znanja Izvršnog odbora, a prema kojem joj pripada velika otpremnina. U tom ugovoru stajala je i točka prema kojoj joj ona mora biti isplaćena čak i u slučaju pravomoćne presude, što je također osporavano. Za analizu zakonitosti njezina nastavka rada u Dinamu angažiran je i odvjetnički ured nakon čijeg mišljenja je donesena ova odluka.

Peras je tako smijenjena nakon 26 godina rada u klubu i samo tri dana prije velike proslave dvostruke krune na Maksimiru protiv Rudeša, a onda i na glavnom zagrebačkom trgu. Kad je preuzimala vlast u klubu, nova vladajuća garnitura namjeravala je smijeniti s vremenom sadašnje članove Uprave, a prva koja je bila na udaru bila je upravo Peras.

O svemu smo detaljnije pisali ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.