Perasović: Prilika je bila iluzija

CIBONA nije uspjela stići do četvrtfinala Eurolige. Iako je utakmica protiv Montepaschija najavljivana kao povijesna prilika cijele generacije, na koncu se pokazalo da Vukovi u stvari nisu niti imali pravu priliku. Momčad iz Siene jednostavno je prevelik zalogaj za kvalitetu kojom trenutačno raspolaže Cibona. Toga je svjestan i trener Perasović čiju izjavu nakon utakmice prenosi Kosarka.hr.

"Imali smo iluziju da možemo proći, probali smo, ali nismo uspjeli."

Peras je ipak priznao da ostaje gorak okus, jer je njegova momčad bila nadomak prolaska.

"Pogledamo li realnu kvalitetu onda nemamo razloga biti tužni. Ali kad dođeš u situaciju da možeš proći, onda ti je žao i sigurno da nam nije svejedno. No, Siena na svom terenu teško gubi utakmice i nije lako igrati protiv njih", rekao je Perasović pokušavši objasniti glavni razlog poraza.

"Početak utakmice nas je odveo u neželjenom pravcu i cijelu utakmicu smo bili u zaostatku i imaju takve serije postizanja poena da nikad nemaš osjećaj da si blizu. Nismo se mogli približiti na razliku koja bi im ulila malo straha."

"Okrećemo se NLB ligi"

Pred Cibonom slijede neki trenutačno realniji ciljevi. NLB liga i Final Four koji slijedi za nešto više od mjesec dana.

"Kad izgubiš sve šanse za prolaz, nisi potpuno zadovoljan, ali nas čeka veliki posao u NLB i jako teška utakmica u nedjelju. Ne bih htio da ovaj susret ostavi posljedice na susret s Bosnom", zaključio je trener Cibone, a prenosi Kosarka.hr.

Anderson: Bolji smo nego što smo pokazali

Dvojac od kojega se najviše očekuje, posebno u napadačkom dijelu, sinoć nije isporučio svoje najbolje izdanje. Anderson je ostao na, za njega skromnih, 11 poena, a Calloway je ostao na još mizernijih 5 koševa.

"Odlična su momčad, ali imali smo svoju šansu. Kasno smo se probudili, loše smo krenuli u utakmicu", rekao je nakon utakmice Anderson koji je imao odličnu priliku sredinom posljednje četvrtine približiti svoju momčad na samo pet poena zaostatka.

"E, da smo se tada još dodatno približili. Mislim, sretan sam što smo se vratili, ali bolji smo od onoga kako smo igrali. Uostalom, nismo ni trebali gubiti 18 razlike. Bolji smo nego smo pokazali", rekao je za portal Kosarka.hr.

Sličnog je razmišljanja i Cibonin razigravač Calloway.

"Pogađali su i pogađali i pogađali. Kad god smo se približili oni bi realizirali napad. Na kraju smo bili i malo umorni. Oni su odigrali odličnu utakmicu, mi jesmo odigrali hrabro, ali trebali smo pobijediti", rekao je nakon utakmice.

M.P.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.