Perišić će na Euru imati ulogu kakvu nikad prije nije imao u reprezentaciji

Foto: EPA

IVAN PERIŠIĆ (35) neće biti standardni član prvih 11 hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Zlatko Dalić je utakmice protiv Makedonije i Portugala iskoristio kao generalne probe za one koje Hrvatsku čekaju u skupini Eura, a Perišić je pokazao da još nije na vrhunskoj razini.

Hrvatski krilni napadač se izrazito brzo i uspješno oporavio od teške ozljede te je do Eura skupio desetak utakmica za Hajduk i Hrvatsku, ali ozljeda je ostavila traga i potpuno je jasno da Perišić još uvijek igra s kočnicom. Utakmica protiv Portugala, koju je na lijevom krilu počeo Kramarić, pokazala je da Hrvatska ima rješenja i ako Perišić ne bude starter, ali i da on može biti vrlo koristan kao joker s klupe.

Godine i ozljede čine svoje

Neobična je to uloga za Perišića koji je godinama bio jedan od nositelja hrvatske reprezentacije, po mnogima najbitniji nogometaš te ekipe nakon Luke Modrića, ali isto tako i prirodna uloga za čovjeka koji je u 36. godini i tek friško oporavljen od teške ozljede.

Događalo mu se da u klubu padne u drugi plan i postane opcija s klupe, iako ni takvih situacija nije bilo previše u njegovoj karijeri, ali u Hrvatskoj, otkako je ušao u kadar, nikad nije bio ništa manje od ključnog igrača.

Sada ga u Njemačkoj čeka uloga s kojom se nikad ranije nije susreo. Tijekom cijele svoje povijesti u reprezentaciji na velikim je natjecanjima samo jednom ušao s klupe, i to na svom prvom, Euru u Ukrajini i Poljskoj.

Grafika: Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.