Perišiću produljen ugovor. Nakon 29.8. može otići iz Hajduka za samo 200 tisuća eura

Foto: Luka Batelic/PIXSELL

TIJEKO današnjeg dana se na društvenim mrežama pojavila informacija da je Ivan Perišić (35) produljio ugovor s Hajdukom do ljeta 2025. godine. Ona i je i nije točna. Naime, ugovor je produljen, ali je produljen automatizmom jer je po potpisu prvotnog ugovora kad se Perišić vratio u Hajduk dogovoreno da se ugovor na dan 4. srpnja 2024. produlji za još godinu dana, ako Perišić u tom trenutku bude u klubu. 

Kako je to trenutno slučaj, to se i dogodilo. Ipak, postoji jedna kvaka. Naime, to nije jedina klauzula propisana ugovorom koji je Perišić potpisao kad se vratio u Hajduk. Ako netko uplati 200 tisuća eura odštete na račun Hajduka u periodu od 29. kolovoza do 5. rujna ove godine, Perišić je slobodan otići iz kluba neovisno o ugovoru koji je produljen.

U prijevodu, Perišić si je očito u pregovorima osigurao luksuz da s Poljuda može otići u smiraju prijelaznog roka, ako pohod na skupine Konferencijske lige bude neuspješan. Dakle, nema garancije da će Perišić dočekati zimu kao igrač Hajduka ako Hajduk tijekom kolovoza ne izbora europske utakmice.

Trenutno se odmara

Podsjetimo, Perišić je trenutno na godišnjem odmoru. Vratio se s Eura na kojem je Hrvatska ispala u skupini i dobio slobodno za odmor do 12. srpnja, kada bi se trebao pridružiti ostatku momčadi. Ostatak momčadi je trenutno na pripremama na Bledu gdje su jučer pod vodstvom Gennara Gattusa upisali poraz protiv Kalcer Radomlja u prvoj pripremnoj utakmici.

Hajduk će još igrati pripremne utakmice sa Šahtarom iz Donjecka i Ruhkom iz Lavova. Nakon toga odlazi u Graz odigrati protiv turskog Fenerbahčea nakon čega se vraća u Split pripremiti za kvalifikacijske susrete Konferencijske lige gdje će mu prva stepenica biti HB Torshavn s Ovčjih Otoka. Prvu utakmicu Hajduk igra na Poljudu 25. srpnja, a uzvrat je 1. kolovoza.

Vratio se zbog Eura i borbe za naslov

Perišić se lani u Hajduk vratio kako bi nakon oporavka od teške ozljede i operacije bio u optimalnom stanju za Euro. U Tottenham je došao u ljeto 2022. kao slobodan igrač iz Intera. U 50 nastupa postigao je jedan i namjestio 14 golova. 

Zimus se na Poljud vratio privremeno, do kraja sezone, kao igrač Spursa. No, već tada se znalo da londonski klub više ne računa na njega nakon što je u rujnu prošle godine potrgao ligamente koljena. Nakon dugog oporavka Perišić je na proljeće zaigrao za Hajduk. Sakupio je osam nastupa i jedan gol.

Zanimljivo, taj krasni gol protiv Istre Perišićev je prvi gol za matični klub, i to 18 godina nakon što je kao tinejdžer s Poljuda otišao u francuski Sochaux. Hajduk ga je ove godine vratio kako bi bio završno pojačanje momčadi koja je išla na naslov. Međutim, nije uspjela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.