Pešić potvrdio odlazak s klupe Srbije. Objasnio je razloge

Foto: Epa

JEDAN od najtrofejnijih europskih trenera svih vremena, Svetislav Pešić (75), više nije izbornik Srbije. Tu je vijest kao neslužbenu prvi prenio srpski SK, a kasnije su je prenijeli i svi ostali srpski mediji. Pešiću je ugovor istekao, a nakon osvajanja svjetskog srebra prošle godine i olimpijske bronce prije mjesec dana u Parizu očekivalo se da će popularni Kari nastaviti voditi srpske košarkaše. Ipak, to se neće dogoditi.

Prvi čovjek KSS.a Predrag Danilović je podnio ostavku, a najozbiljniji kandidati za njegovu poziciju su Žarko Zečević, Nebojša Čović te Marko Kešelj. Kako su svi navedeni u vrlo dobrim odnosima s Pešićem, očekivalo se da će ostati na klupi tko god došao na mjesto Danilovića, no očito se slavni trener odlučio da je bilo dosta. U razgovoru za Politiku Pešić je objasnio razloge svog odlaska.

Pešić objasnio svoje razloge 

"Predsjednik KSS-a Predrag Danilović podnio je ostavku. Kako sam ja razumio, napravio je to kako bi omogućio novim ljudima u Savezu da na početku novog olimpijskog ciklusa formiraju novi stručni stožer i ciljeve. Što se mene tiče, ja sam i prije Pariza rekao da netko drugi treba nastaviti ono što sam započeo. Kako vidim da me nisu dobro čuli, sad im poručujem da odgovorni, oni koji će ubuduće voditi Savez, moraju pronaći novog trenera. Ja ću, naravno, uvijek biti na raspolaganju srpskoj košarci, ali ću se okrenuti nekim drugim ciljevima i projektima za koje nisam imao vremena zato što sam 24 sata dnevno bio u službi nacionalnog tima Srbije", rekao je Pešić za Politiku.

Saznajemo da je najozbiljniji kandidat za mjesto nasljednika Pešića Saša Obradović, bivši reprezentativac i trener francuskog Monaca. KSS će morati brzo reagirati jer se u studenom nastavljaju kvalifikacije za Euro. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.