Pešić: Tko gubi, ima pravo ljutiti se, ali večeras su se događale čudne stvari

Foto: EPA

KOŠARKAŠI Sjedinjenih Američkih Država u ludoj su utakmici pobijedili Srbiju 95:91 i plasirali se u finale Olimpijskih igara. Srbi su vodili gotovo cijelu utakmicu, iz četvrtine u četvrtinu su povećavali prednost, ali na kraju je SAD odigrao fantastičnih zadnjih 10 minuta i stigao do pobjede vrijedne finala, gdje će igrati protiv Francuske. Srbija će se za broncu boriti protiv Njemačke. Evo što je srpski izbornik Svetislav Pešić rekao nakon utakmice.

Pešić: Tko izgubi ima pravo ljutiti se

"Vrlo kratko, samo. Žurim u hotel, mi igramo za manje od 48 sati, igramo utakmicu za medalju. Neću puno pričati. Ponosan sam kako smo igrali, posebno poslije utakmice s Australijom gdje smo od -24 dobili, to je koštalo puno snage. Vidjeli ste mentalnu snagu, da dođemo do toga da jedna ili dvije lopte odluči pobjedu. Čestitam Amerikancima. Ima tu jedno pravilo koje mi u Srbiji upotrebljavamo, a to je da onaj tko izgubi ima pravo ljutiti se", započeo je Pešić i nastavio:

"Ja nisam ljut, ja sam ponosan što smo uradili sa svim problemima koje imamo, vidjeli ste da je Milutinov imao dva dana temperaturu i igrao je tako. Isto i Jović, smanjila se rotacija, dali su koliko su mogli. Hajdemo vidjeti možemo li ih oporaviti za još jedan dan da imamo rotaciju s Nijemcima."

"Nismo dobili respekt od sudaca"

"Ne tražim opravdanja, samo želim reći još jedanput da tko gubi ima pravo ljutiti se. Zašto sam ljut? Ljut sam jer nismo dobili respekt od sudaca, ne samo na ovoj utakmici, ali ja to moram reći jer ako jedan od najboljih igrača na svijetu za 37 minuta šutira samo četiri slobodna bacanja, a svaki drugi napad ima loptu u rukama i ako drugi igrač s 32 minuta samo šutira jedno bacanje, a svaki treći ili drugi napad ima loptu. Onda su se čudne stvari događale", rekao je srpski izbornik i zaključio:

"Ne umanjujem, čestitam Amerikancima i želim puno uspjeha u finalu, ali večeras su se čudne stvari događale. Ja sam miran, ponosan sam i razočaran sam jer nismo dobili respekt od sudaca. Ja sam uvijek govorio igračima ako šutite, ako se ne bunite, a istovremeno se bacate na glavu i kopačkama idete u stomak, oni će vas nagraditi. Mi to nismo vidjeli i to je jedan od razloga što nismo završili ovu veličanstvenu utakmicu, to je tako i moramo to zaboraviti i pripremiti se."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.