Pešić više nije izbornik Srbije? Evo tko bi ga mogao naslijediti

Foto: Epa

JEDAN od najtrofejnijih europskih trenera svih vremena, Svetislav Pešić (75), više nije izbornik Srbije. Tu je vijest prvi prenio srpski SK, a na njih su se pozvali i ostali srpski mediji. Pešiću je ugovor istekao, a nakon osvajanja svjetskog srebra prošle godine i olimpijske bronce prije mjesec dana u Parizu očekivalo se da će popularni Kari nastaviti voditi srpske košarkaše. Ipak, kako piše SK, to se neće dogoditi.

Neočekivana odluka Pešića

Prvi čovjek KSS Predrag Danilović je podnio ostavku, a najozbiljniji kandidati za njegovu poziciju su Žarko Zečević, Nebojša Čović te Marko Kešelj. Kako su svi navedeni u vrlo dobrim odnosima s Pešićem, očekivalo se da će ostati na klupi tko god došao na mjesto Danilovića, no očito se slavni trener odlučio da je bilo dosta. 

"Tko trenera motivira? Motivira ga proces, suživot s ljudima s kojima je svaki dan u tom procesu. Uvijek me to puno više zanimalo nego stvaranje jednokratnog rezultata. Evo i sad, tko zna, vidjet ćemo gdje ću završiti karijeru. To ne zna nitko. Ja najmanje", za Index je rekao Pešić u jučerašnjem intervjuu. 

Saznajemo da je najozbiljniji kandidat za mjesto nasljednika Pešića Saša Obradović, bivši reprezentativac i trener francuskog Monaca. KSS će morati brzo reagirati jer se u studenom nastavljaju kvalifikacije za Euro. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.