Petković: Nigdje na svijetu mi neće biti ljepše nego u Dinamu

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

BRUNO PETKOVIĆ (29), kapetan i najbolji igrač Dinama, produljio je ugovor s prvakom Hrvatske do 2026. godine. Petkoviću je prethodni ugovor s Dinamom završavao u ljeto iduće godine te je bio sve bliže tome da izravno pregovara s drugim klubovima o odlasku bez odštete. U posljednje vrijeme dobio je niz ponuda, ali se odlučio na ostanak u Dinamu. 

Velika vijest za navijače Dinama potvrđena je na konferenciji za medije uoči utakmice s Osijekom u drugom kolu SuperSport HNL-a. Petković je pritom dao izjavu.

Petković: Nigdje na svijetu mi neće biti ljepše nego ovdje

 "Hvala predsjedniku i direktoru na lijepim riječima. Tu se dobro osjećam i tu sam doma. Nigdje na svijetu mi neće biti ljepše nego ovdje. Razmislio sam o ponudama koje sam dobio, sve sam stavio na papir i odlučio ostati. Dinamu je svaka sezona i utakmica bitna. Nema se pravo na pogrešku. Znali smo se izvući iz teških situacija.

Ja prvi, pa svi ostali, moramo nastaviti naporno raditi kako bismo se održali u ovoj situaciji. U jako smo dobroj situaciji što se tiče Europe i prvenstva. Moramo ostati nogama na zemlji i održati dominaciju u SHNL-u. Pošto u svakoj sezoni imamo velike ciljeve, tako imamo i sada. Nadamo se velikim stvarima u Europi."

Bjelica ga je prije šest godina doveo u Dinamo i preporodio

Petković je u ljeto 2018. došao u Dinamo k treneru Nenadu Bjelici. Napadača koji je šest godina većinom neuspješno igrao od prve do treće talijanske lige doveo je na posudbu iz Bologne, a Petković je u Dinamu igrao tako da ga je klub par mjeseci kasnije otkupio za milijun eura.

U Dinamu je postao kapetan, najbolji igrač i strijelac te legenda kluba. U 253 nastupa za Dinamo postigao je 82 i namjestio 57 golova. U Dinamu je postao i važan reprezentativac Hrvatske, koji je u 40 utakmica za nacionalnu momčad postigao 11 golova. 

Grafika: Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.