Petra Martić ispala s Olimpijskih igara

Foto: EPA

HRVATSKA tenisačica Petra Martić (33) izgubila je s 4:6, 3:6 od Španjolke Cristine Bucse u prvom kolu Olimpijskih igara. Martić, 97. igračica svijeta, tako je rano završila nastup u Parizu, gdje ju je izbacila 19. igračica svijeta. Bio je ovo drugi međusobni meč ovih tenisačica, a omjer pobjeda i poraza je sada 1:1.

Prvi set trajao je 42 minute, tijekom kojih su tenisačice ukupnih pet puta gubile servis. Bucsa je iskoristila treću break-loptu i povela 3:1, a zatim i 5:1. Martić se vratila na 4:5, ali više od toga nije mogla i Španjolka je iskoristila drugu set-loptu te povela 1:0.

Bucsa je u drugom setu rano došla do breaka te je mirno privela meč kraju iskoristivši prvu meč-loptu. U drugom kolu igrat će protiv bolje iz ogleda Čehinje Karoline Muchove i Kanađanke Leylahe Fernandez.

Vekić prošla u drugo kolo

Martić se tako nije uspjela pridružiti najboljoj hrvatskoj igračici Donni Vekić koja je ranije u nedjelju izborila drugo kolo savladavši Talijanku Luciju Bronzetti sa 6:2, 7:5. Vekić će u drugom kolu igrati protiv Kanađanke Biance Andreescu, pobjednice US Opena iz 2019. Taj dvoboj trebao bi se igrati u ponedjeljak.

Također, u ponedjeljak bi Vekić trebala započeti i svoj nastup s Matom Pavićem u konkurenciji mješovitih parova protiv Kineza Qinwen Zheng i Zhinzhena Zhanga. Isto tako, Nikola Mektić i Mate Pavić bi konačno trebali krenuti u obranu olimpijskog zlata u muškim parovima također u ponedjeljak protiv Nijemaca Dominika Koepfera i Jan-Lennarda Struffa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.