Petra Martić ispala s US Opena za samo 64 minute

Foto: EPA

HRVATSKA tenisačica Petra Martić (WTA - 98.) za 64 minute je izgubila meč prvog kola na US Openu, u kojem ju je sa 6:3, 6:0 svladala Španjolka Jessica Bouzas Maneiro (WTA - 74.). Za 33-godišnju Dućanku ovo je bio 12. nastup na zadnjem Grand Slam turniru u sezoni, a po peti put je zaustavljena već na prvom koraku.

U dvoboju sa 12 godina mlađom suparnicom Martić je u rezultatskoj ravnoteži bila do polovice prvog seta, u kojem je povela 3-2 i na tome ostala. Španjolka je nanizala deset gemova, pritom pet puta oduzela servis hrvatskoj olimpijki te u svom debiju na US Openu došla do pobjede i dvoboja protiv 31. nositeljice, Britanke Katie Boulter, za plasman u treće kolo.

Ostala je samo Vekić

Tako je u pojedinačnoj konkurenciji jedina preostala hrvatska predstavnica na US Openu, aktualna osvajačica olimpijskog srebra Donna Vekić (WTA - 24.), koja će u srijedu igrati za plasman u treće kolo protiv Belgijke Greet Minnen (WTA - 70.). Bit će to njihov drugi dvoboj u ovoj sezoni, a belgijska tenisačica je u tri seta (6:1, 0:6, 7:5) svladala Osječanku na travi u 's-Hertogenboschu.

Dvoboj Vekić - Minnen na rasporedu je kao treći od 17 sati po srednjoeuropskom vremenu, na terenu 12 Nacionalnog teniskog centra "Billie Jean King".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.