Petrović odgovorio Stojkoviću: "Eee, moj Piksi, da je baba muško, zvala bi se Duško"

PIKSI je u povodu izbora za najboljeg nogometaša Olympiquea koji je nosio "desetku" izjavio da bi Francuzi pobijedili Zvezdu u finalu Kupa prvaka '91. da je Stojković započeo utakmicu protiv svog bivšeg kluba.

"Pretjerao je s tom izjavom. Ne treba ići u krajnost! Za razliku od Piksija, neću reći bismo li mi izgubili ili dobili da je on igrao. To su relativne stvari. Jednostavno, nikad se ne zna. Eee, da je baba muško, zvala bi se Duško", prenose srpski mediji lakonski odogovor bivšeg trenera Croatije iz Sesveta.

Objasnio je i kako bi markirao Stojkovića da je igrao cijelu utakmicu:

"Da je Piksi počeo utakmicu, imao bi od prve minute čovjeka na sebi. Za njega sam planirao Jugovića koji bi mu disao za vrat svih 90 minuta. Ono malo vremena što je Piksi proveo na terenu u produžecima, čuvao ga je Stošić. Vlada se tu nije najbolje snašao, pa je Piksi za Olimpique imao nekoliko poluprilika."

Iako se u srpskoj javnosti godinama pričalo kako je Piksi prije odlučivanja s bijele točke odbio izvesti penal za Olympique jer nije htio pucati protiv Zvezde, Petrović kaže da je to napravio u znak protesta što ga trener Goethals nije uvrstio u početnu postavu:

"Čuo sam da je Piksi odbio izvesti penal iako je trebao biti među pet izvođača. Pričali su mi da je doslovno rekao treneru "Gospodine Goethals, neću pucati, bilo bi bolje da vi to učinite." Bio je uvrijeđen što mu Belgijanac nije ukazao šansu od prve minute, a bojao se i da ne promaši, jer tko zna za što bi ga Francuzi optužili."

Petrović je objasnio zašto se njegovi igrači nisu bojali ni velikog Piksija, ali i nikog iz Olympiquea:

"Nismo imali kompleks ni strah ni od koga. Nitko nije mogao zaplašiti igrače, pa čak ni ja, koji sam im pričao bajke o Piksiju, Papinu, Waddleu, Boliju. Koga bi se plašio jedan Dejan Savićević? Ili Binić, Pančev i Prosinečki. Kako su njih četvorica bila jaka mentalno u to vrijeme. Naravno, i Belodedić, koji je već osvajao Evropu, pa Mihajlović, koji je bio mlad i drzak. Nisu se plašili nikoga i zato su postali najbolji u Europi."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.