BOKS

Pijetraj: Mavrović neka šuti. Platio je da boksa s Lewisom, a sad je uhljeb

Foto: Luka Šangulin, Index

LEONARD PIJETRAJ održao je vrlo bizarnu presicu ispred svog kluba BK Leonardo u kojoj je objasnio situaciju oko odlaska Filipa Hrgovića na OI u Tokio.

 

Pijetraj o Mavroviću

 

 

Pijetraj je napravio pravi show na presici, a posebno je bio interesantan detalj kada je pričao o Željku Mavroviću. Naime, Pijetraj smatra kako Hrgović može na OI jedino ako dođe na prvenstvo Hrvatske, dođe na izborne sparinge i prođe na izborne turnire kako bi bio spreman za kvalifikacijski turnir. Tamo bi želio vidjeti Marka Miluna koji je također bio na presici.

Mavrović kao direktor hrvatske boksačke reprezentacije sa Savezom ima suprotan stav, ističe da je Hrgovićev odlazak na OI prioritet i vjeruje da mu se Pijetraj osvećuje. Danas je dobio žestok odgovor.

"Ne osvećujem se Hrgoviću, kako kaže Željko Mavrović koji je sada odjednom tu. Ne znam što on uopće tu radi. Ja bih volio da Hrgović ide umjesto Miluna, ali on od 2016. nema nijedan amaterski meč. Dobiva za to preko 200 tisuća kuna godišnje. U ovom ciklusu će on dobiti više od milijun kuna bez da je odradio jedan amaterski meč. Ja sam mu radio ugovor i znam koliko novca dobiva u profesionalnom boksu. Olimpijskim zlatom on će dobiti jako malo. Mavrović priča da Kličko nije htio ići na OI jer mu je to nebitno, a ne zna da je Kličko već osvojio zlato. Toliko o tome što on zna", započeo je o Mavroviću pa nastavio:

"Zašto Mavrović nije uložio svojih milijun dolara u boks?"

"Marko Milun u 30 mečeva ima više rezultata nego Željko Mavrović u cijeloj svojoj karijeri. To je taj sportski dio o kojem ja pričam i to nitko ne može zamjeriti. Ako Mavrović toliko zna o boksu, ja znam koliko je zaradio... Zašto nije uložio svojih milijun dolara u boks? Da se razumijemo, bio je on dobar boksač, odličan, prvak Europe. Sjeća li se netko od vas koga je pobijedio kad je postao europski prvak? Naravno da se ne sjećate, nemate se čega ni sjećati. Sjećate se da je izgubio od Lewisa. A znate kako je došao do borbe protiv njega? Tako da su platili 20 tisuća dolara da boksa s njim, to se tako radi u boksu. Takav je sistem. Sad on za svoj poraz krivi prehranu, kakva je to glupost. Pa razbio je Lewis i 30 idiota koji su jeli meso pa što s njima? Mogao si ti, Željko, jest pit-bullove za doručak, ne možeš ga dobiti kad je prejak."

"Željko, kako ćeš ti biti izbornik?"

Pijetraj kaže da je Mavrović u jednom trenutku htio postati izbornik.

"Svima je bilo neugodno i došli su kod mene da me pitaju što ja mislim o tome. I onda oni odu i kažu njemu da sam ja rekao da on ne može biti izbornik. Onda me zaustavio na jednom događaju i pitao zašto sam to rekao. I pitam ja njega: 'Željko, kako ćeš ti biti izbornik? Ajde mi reci ime jednog boksača u Hrvatskoj?' On kaže da ne zna. 'Pa kako ćeš onda biti izbornik', pitam ga. Kaže on meni: 'Pa ti ćeš me naučiti.' Ne ide to tako."

Napomenuo je da nitko ne zna što Mavrović u Savezu zapravo radi, a da jedini ima financijske koristi.

"Svi govore stalno da ja imam neki interes od nekog. Ma od kojeg amatera mogu ja nešto zaraditi? Zaradio sam u profesionalnom boksu. Mi svi volontiramo, jedino Željko Mavrović koji je direktor reprezentacije, za kojeg nitko ne zna što radi. Mi smo sad na Svjetsko prvenstvo u Rusiju išli kombijem u Budimpeštu, što je njegov posao. Nismo imali trenirke, rukavice, ništa. A on kao čovjek koji je prošao što je prošao sa svojim biznisom ne bi smio uopće raditi u javnom sektoru. Ok, radi, ali nemoj preko mene raditi sebi neku poziciju."

Na kraju je i kritizirao njegove komentatorske vještine na RTL televiziji gdje Mavrović često gostuje kao stručni sukomentator tijekom boksačkih prijenosa.

"Meni je drago što se Mavrović uhljebio u Savez, ali neka šuti, neka se ne petlja. To što on o boksu zna vidi se kad komentira mečeve. Kad je išao na RTL komentirati, dolazio je meni na brifinge, on nema pojma tko su ti boksači koje je komentirao."

Cijela presica

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.