Piksi o srpskom nogometu: Imamo problema za izvoz

Foto: EPA

IZBORNIK srpske nogometne reprezentacije Dragan Stojković Piksi održao je konferenciju za medije uoči utakmice sa Španjolskom u skupini 4 najvišeg ranga Lige nacija. Srbija će u četvrtak u 20:45 ugostiti Španjolsku, a zatim će otputovati u Dansku, gdje će u nedjelju u 18 sati odigrati susret drugog kola. U skupini se nalazi i Švicarska.

Uoči reprezentativnog ciklusa s dužnosti su smijenjeni bitni dužnosnici FSS-a (Fudbalskog saveza Srbije), glavni tajnik Jovan Šurbatović i direktor sportskog sektora Miroslav Tanjga. Prema pisanju srpskih medija, glavnu ulogu u tome imao je upravo Stojković.

Legendarni reprezentativac Jugoslavije i ikona Crvene zvezde navodno je svoj ostanak na klupi uvjetovao odlaskom spomenutog tandema, koji je potom kritizirao Stojkovića. Srpski novinari pitali su izbornika o njihovim kritikama, a on je odgovorio: "Ne bih ništa htio komentirati i odgovarati preko medija. Svatko ima pravo reći što želi, što misli, što hoće. Zaustavio bih se na tome.

A što se tiče problema u srpskom nogometu, imamo ih za izvoz. Od mog dolaska su stalno prisutni problemi. Ništa ne iznenađuje. Ne bih htio komentirati, polemizirati i odgovarati ikome. Trener sam, fokusiran sam, ne bavim se kadrovskim pitanjima i rješenjima niti vodim politiku FSS-a, to neka se zna zauvijek. Ne volim da se moje ime spominje i miješa u stvari. To je tendenciozna stvar koju ne razumijem."

"Vidim puno zla. Točnije, mržnje"

Stojković je nahvalio španjolsku reprezentaciju, koja je osvojila Europsko prvenstvo i Ligu nacija. "Užitak mi je gledati kako Španjolska igra, kakva je to ljepota, tehnički potezi, brzina i ostalo. Kada vidite tako nešto, treba reći bravo i čestitati, a ne biti ljubomoran. Na nama je učiti i shvatiti neke stvari. Moramo posvećenost, požrtvovnost i kvalitetu koju imamo usmjeriti prema timu i državi.

Tada treba dati posljednji atom snage i posljednju kap znoja. Ljudi će gledati ovako ili onako, na njima je da komentiraju. Vidim puno zla. Točnije, mržnje. Ali to je jednostavno tako. Napravit ćemo sve da Srbija dobro izgleda i da se suprotstavi najvećoj nogometnoj sili u Europi.

Momci koji će biti na terenu i koji će ući zaslužuju podršku i pljesak. Na njima je da iskoriste šansu i pokažu zašto su ovdje", izjavio je Stojković, koji je 2021. postao izbornik Srbije i dosad ju je vodio u 42 utakmice. Ostvario je 22 pobjede, devet neriješenih rezultata i 11 poraza. 

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.