Piksi: Srbija je očito 24 godine čekala mene da je opet odvedem na Euro

Foto: Epa

SRBIJA je pobijedila Švedsku 3:0 u Stockholmu u drugoj pripremnoj utakmici za Europsko prvenstvo. Izabranici Dragana Stojkovića poveli su u 18. minuti pogotkom Sergeja Milinkovića-Savića na asistenciju Andrije Živkovića. Drugi pogodak za goste zabio je Aleksandar Mitrović u 60. minuti, nakon asistencije Filipa Mladenovića, a na 3:0 je povisio kapetan Dušan Tadić deset minuta kasnije, poslije asistencije Filipa Kostića.

Srbija je tako na najbolji način odradila generalku pred Euro, a nastup u Njemačkoj bit će joj prvi nakon 24 godine. Tada se ta reprezentacija zvala SRJ, a kao kapetan ju je predvodio sadašnji izbornik Dragan Stojković Piksi. 

"Imali smo kvalitetnu generaciju igrača. Uspjeli smo se kvalificirati, što je bilo najvažnije. Očito su morali čekati mene da nakon toliko godina odvedem Srbiju na Euro. Šalim se, ali je činjenica da sam tada bio kapetan i lider na terenu", rekao je Stojković pa je nastavio:

"Sad, nakon više od dva desetljeća, imam zadatak i privilegiju da vodim reprezentaciju kao izbornik. Drago mi je zbog toga. Ogromna je osobna satisfakcija što sam sudjelovao na EP-u i kao igrač i kao izbornik. To je veliki podvig "
 

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.