Pitali smo Del Piera sjeća li se Tonija Kukoča. Pogledajte njegovu reakciju

Foto: Profimedia/Screenshot

ALESSANDRO Del Piero, najbolji strijelac u povijesti Juventusa i legendarni talijanski reprezentativac, ostat će zapamćen po svojim nogometnim vještinama, no nije mu nogomet bio jedini sport koji je pratio kao dijete. Bio je zaljubljen i u košarku i išao je na utakmice Benettona. Vrlo dobro pamti hrvatskog velikana koji je tad nastupao za momčad iz Trevisa.

 

"Pa kako bih zaboravio Tonija Kukoča, tko njega može zaboraviti? Ne samo u Trevisu nego i u svijetu. Čovjek je osvajao NBA naslove, a dok je igrao kod nas, bio je nevjerojatan. Divan igrač. Bio mi ga je užitak gledati, a prije par godina sam ga čak i upoznao. Igrali smo golf zajedno i pobijedili smo! Bilo mi je to čudno što sam bio s njim u istoj ekipi nakon toga što sam ga gledao kao klinac", rekao je Del Piero Indexovom novinaru.

Kukoč je nakon blistavog početka karijere u Jugoplastici, s kojom je triput bio osvajač Eurolige, i prije no što će dominirati s Chicago Bullsima u NBA ligi, dvije godine proveo u Benettonu. S talijanskom momčadi osvojio je prvenstvo 1992. i tamošnji kup 1993. godine. S Benettonom je igrao i od Limogesa izgubio finale Eurolige 1993., ali je treći put bio proglašen MVP-jem Final Foura tog natjecanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.