Pitali smo vas tko bi trebao biti Dinamov trener. Evo koga ste izabrali

Foto: Igor Soban/PIXSELL, Luka Stanzl/PIXSELL

SERGEJ JAKIROVIĆ dobio je otkaz na mjestu Dinamovog trenera nakon ligaškog remija s Rijekom (1:1), domaćeg poraza u derbiju od Hajduka (0:1), a onda i debakla na startu Lige prvaka kada je na gostovanju kod Bayerna poražen rekordno visokim rezultatom (9:2). Privremeno trenersko rješenje je njegov pomoćnik Sandro Perković, a trajnije se čeka.

Ideja sportskog direktora kluba Marka Marića je da novi trener dođe najkasnije do 6. listopada i gostovanja kod Varaždina. Prije toga Dinamo očekuje utakmica u subotu u Koprivnici, onda gostovanje kod Banjola u SuperSport Hrvatskom kupu pa susret s Lokomotivom, a zatim i s Monacom u 2. kolu Lige prvaka.

Tko bi trebao potom sjesti na klupu aktualnog hrvatskog prvaka, nemoguće je u ovom trenutku prognozirati, no jednako je tako jasno da za Dinamovu klupu ne može konkurirati bilo tko. U anketi smo vam ponudili nekoliko imena koji bi mogli biti opcije, a najveći broj vaših glasova i najveće ocjene na račun trenerskih kvaliteta dobili su Matjaž Kek i Nenad Bjelica.

Matjaž Kek

Izbornik Slovenije, ali i legenda hrvatskog nogometa. Ušao je u povijest kao onaj koji je s Rijekom osvajanjem prvenstva prekinuo dominaciju Dinama. S Rijekom je osvojio i dva trofeja kupa i jedan superkupa. Dinamo ga je već pokušavao angažirati, a Kek nikada nije krio da voli Hajduk.

Nenad Bjelica

Nenad Bjelica je bez posla nakon što je prošle sezone dobio otkaz u Union Berlinu, ali, kako saznajemo, još je pod ugovorom s tim klubom. Nijemci ga drže na plaći kako mu ne bi trebali isplatiti otpremninu. Bjelica je sjajno vodio Dinamo od 2018. do 2020. i pod njim je Dinamo postao europski respektabilan klub.

Edin Terzić

Treća po redu vaša želja i treći po kvaliteti prema vašoj procjeni. Prošle godine je senzacionalno doveo Borussiju Dortmund do finala Lige prvaka, u kojem je sjajno parirao Realu. Nakon te utakmice napustio je Dortmund te je bez posla. Nijemci pišu da ga želi Milan.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.