Plazibat: Volio bih vidjeti sliku Hrgovićeve ozljede. Djeluje arogantno i umišljeno

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL;

ANTONIO PLAZIBAT, najbolji hrvatski kickboksač, komentirao je Filipa Hrgovića. Plazibat je gostovao u In Magazinu i govorio o porazu Hrgovića protiv Daniela Duboisa za status privremenog IBF-ovog prvaka. "Vidio sam da je rekao da mu je pukla arkada dva tjedna prije meča. Da vam budem iskren, dok ne postavi slike toga, ja u to ne vjerujem. Djeluje malo arogantno i umišljeno, kao da na druge borce gleda svisoka. Nije to mišljenje samo mene nego manje-više svih boraca na Balkanu."

"Nisam toliki fan Hrgovića"

Potom je dodao: "Nije da on nije kvalitetan, svi znamo koliko je dobar, sve je osvajao i pobjeđivao. Ne govorim to zbog kvalitete, nego nisam toliki fan njega kao osobe." Sudac je nakon konzultacije s liječnikom prekinuo Hrgovićevu borbu u osmoj rundi zbog posjeklina na njegovom licu. Dubois je ovom pobjedom postao IBF-ov privremeni svjetski prvak, dok 31-godišnjem hrvatskom boksaču prvi poraz u profesionalnoj karijeri predstavlja težak udarac u lovu na vrh teške kategorije.

Plazibata očekuje borba

Podsjetimo, Plazibat će se boriti protiv Levija Rigtersa (28) na borilačkoj priredbi velike kickboksačke organizacije Glory, koja će se 21. rujna održati u zagrebačkoj Areni. Glory 95 bit će druga Gloryjeva priredba u Hrvatskoj, a prva nakon 2014. godine.

Najbolji hrvatski kickboksač vraća se borbama nakon godinu dana, odnosno borit će se prvi put od loma ruke koji je zadobio u meču s Tariqom Osarom u lipnju prošle godine u Rotterdamu. Naime, Plazibat je poražen u petoj rundi te borbe za titulu privremenog teškaškog prvaka svijeta u Gloryju. Nakon meča potvrđeno je da se od prve runde borio sa slomljenom rukom i da je tako prijetio suparniku i trpio njegove nalete.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.