Pobijedi li Mađarsku, Hrvatska će za olimpijsko zlato igrati protiv Srbije

Foto: Profimedia

SRBIJA je u finalu vaterpolskog turnira u Parizu. U polufinalu je pobijedila Ameriku 10:6 i za zlato će u nedjelju igrati protiv boljeg iz susreta Hrvatske i Mađarske (19:35).

Prva četvrtina je bila izjednačena i završila je 2:2. Početkom druge četvrtine Srbija je povela 3:2 krasnim golom Nikole Jakšića, a isti je igrač zabio s igračem više i za 4:2. Amerikanci se nisu predavali i Luca Cupido je smanjio na 4:3. Nikola Dedović je uz puno sreće zabio za 5:3 Srba.

Nakon fantastične akcije na dva metra Ben Hallock je zabio za 5:4. U drugoj četvrtini se u tom periodu stalno igralo gol za gol, pa je Dedović povisio na 6:4 snažnim udarcem iz daljine. Amerikanci su imali igrača više, ali odigrali su očajno u napadu i Srbi su imali napad za +3, no Rašović nije bio precizan. 

Amerikance koštao očajan igrač više, Srbi su tu bili savršeni

Početkom treće četvrtine Srbi prvi put odlaze na +3, a gol je zabio opet Dedović. Marko Vavic je smanjio s igračem više, a Vico je Srbiju s dva metra vratio na +3.  Alex Bowen je s igračem više vratio nadu Amerikancima i pogodio je za 8:6. Mandić je u idućem napadu zatresao gredu.

Mogli su se Amerikanci vratiti potpuno u utakmicu, ali je Bowenu šut s igračem više obranio Filipović. Već u idućem napadu slična stvar, sad je Cupido promašio zicer s igračem više. Tako da se u zadnju četvrtinu ušlo s rezultatom 8:6 za Srbiju. Amerikanci, točnije Cupido, upropastili su još jedan napad s igračem više, a Dedović zabija za 9:6.

Nisu Srbi igrali pretjerano dobro, ali su imali savršen učinak s igračem više, dok Amerikanci nisu mogli zabiti gotovo ništa u zadnjoj dionici. Kad je Nikola Jakšić s igračem više dvije i pol minute prije kraja zabio za 10:6, utakmica je bila završena. Amerikanci se nisu više mogli vratiti i aktualni olimpijski prvak je izborio finale.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.