Pogledajte golčinu Bayernovog Srbina u derbiju. Lopta je išla 101 km/h

Screenshot: SK

ALEKSANDAR PAVLOVIĆ (20), defenzivni veznjak Bayerna i reprezentativac Njemačke, postigao je fenomenalan gol u derbiju petog kola Bundeslige. Bayern Münchenu je u goste stigao aktualni prvak Bayer Leverkusen, koji je prošle godine osvojio duplu krunu i tako okončao 11 godina vladavine Bavaraca.

Rezultat na poluvremenu je 1:1, a poveo je Bayer. Ekipu Xabija Alonsa u vodstvo je dove Robert Andrich u 31. minuti, ali samo osam minuta kasnije Pavlović je fantastičnim volejem, koji je išao do 101 km/h, vratio Bayern u igru. Gol 20-godišnjeg igrača srpskog podrijetla možete pogledati OVDJE.

Odabrao Njemačku umjesto Srbije

Pavlović je ovog ljeta zbog ozljede propustio Euro na kojem je trebao biti dio njemačke reprezentacije. Posljednjih mjeseci bio je u središtu pažnje jer su se za njega žestoko borile Njemačka i Srbija, a obje strane imale su svoje adute. Mladić je rođen u Münchenu, ali mu je otac Srbin.

Delegacija Nogometnog saveza Srbije dolazila je u München, gdje je posjećivala igračeve roditelje te ih uvjeravala da njihov sin treba odabrati seniorsku reprezentaciju očeve domovine. Međutim, Pavlović je na kraju ipak izabrao rodnu zemlju. Označen je kao igrač koji će iduće desetljeće biti nositelj Bayerna i u klubu ima sve bitniji status.

Odluku o odabiru reprezentacije je objasnio ovako: "Jako sam sretan što sam pozvan u njemačku reprezentaciju. Moj plan je bio da odlučim između Srbije i Njemačke tek nakon Eura, ali sam ipak odluku morao donijeti odmah. Zahvalio bih se Srbiji, koja je uložila puno truda u mene. U mojim prsima kucaju dva srca, majka mi je Njemica, a otac Srbin. Tako da nisam donio odluku protiv Srbije, već za Njemačku. Rođen sam i odrastao u Münchenu, cijelu sam nogometnu karijeru proveo u Bayernu i veselim se utakmicama s Njemačkom."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.