Pogledajte kako je Jokić izazivao vrtoglavicu kod centara Minnesote u visokoj pobjedi

Foto: Profimedia

NIKOLA JOKIĆ i Denver Nuggetsi kao prvi nositelji Zapada započeli su NBA doigravanje uvjerljivom pobjedom protiv Minnesota Timberwolvesa 109:80. Počeli su se odvajati krajem druge četvrtine, da bi u trećoj ostavili protivnike na samo 14 poena i stvorili nedostižnu prednost.

Jokić nije odigrao utakmicu za pamćenje, ali je ipak ostvario 33. double-double karijere u play-offu s 13 poena i 14 skokova, a imao je i šest asistencija. Za više nije bilo potrebe, a i ovako je napravio nekoliko spektakularnih poteza od kojih se njegovim čuvarima vrtjelo u glavi, bio to Karl Anthony Towns...

VIDEO: Arena Sport

...ili trostruki najbolji obrambeni igrač lige Rudy Gobert. Niti su ga mogli zaustaviti, niti su išta pokazali napadački. Gobert je završio s osam poena, a Towns je do same završnice bio tek na četiri, pa do kraja ipak došao do 11. Wolvese je predvodio Anthony Edwards s 18 poena.

VIDEO: Arena Sport

Nuggetsi su kompletni i jako opasni

Za Nuggetse je najviše zabio Jamal Murray. U prvoj utakmici playoffa nakon teške ozljede koljena zbog koje je propustio posljednja dva doigravanja postigao je 24 poena uz po osam skokova i asistencija, a Michael Porter Jr., koji je također lani bio ozlijeđen, dodao je 18.

Kad je ovaj trojac zadnji put bio zdrav u play-offu, Nuggetsi su 2020. u bubbleu došli sve do finala Zapada, a ove su godine kao prvi nositelji konferencije dominantno krenuli u pohod. Drugu utakmicu serije, opet u Denveru, igraju u noći sa srijede na četvrtak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.