SP U KOŠARCI

Pogledajte kako su Turci sami sebe pobijedili u finišu dvoboja s Amerikancima

Foto: FIBA

AMERIČKA košarkaška reprezentacija dvaput je bila na rubu poraza u srazu s Turskom, ali je na kraju ipak nastavila pobjednički niz na velikim natjecanjima svladavši Turke 93:92 u produžetku, čime je osigurala prvo mjesto u skupini E Svjetskog prvenstva u Kini. 

Odnosno, Turci su sami sebe pobijedili dva puta. Prvo su Amerikancima poklonili produžetak, a potom i pobjedu promašivši četiri slobodna bacanja u posljednjih devet sekundi susreta.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

Middleton je s 15 koševa bio najbolji strijelac momčadi Gregga Popovicha. Kemba Walker je ubacio 14, a Jayson Tatum, Myles Turner i Joe Harris po 11 poena. Ilyasova je s 23 koša i 14 skokova bio najbolji igrač utakmice. Melih Mahmutoglu je ubacio 18, a Furkan Korkmaz 16 poena.

U četvrtak će Amerikanci igrati protiv Japana (14.30 sati) za prenošenje maksimalnog broja bodova, a Turska i Češka (10.30 sati) će se boriti za plasman drugi krug.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.