KOŠARKAŠKO PRVENSTVO HRVATSKE

Pogledajte kako su Zadrani srušili Stožer, tisuće navijača slave u dvorani

TISUĆE navijača Zadra i Splita ušle su večeras u košarkašku dvoranu Višnjik unatoč zabrani Nacionalnog stožera koji nije dopustio organizatoru da pusti publiku na tribine u majstorici finala prvenstva Hrvatske. 

Zadar je pred krcatim tribinama pobijedio Splićane 84:57, uzeo pehar i u nezaboravnom slavlju ga donio navijačima na tribinu.

> Pogledajte trenutak kad je Zadar postao prvak. Baklje na tribini, cijela dvorana pljeskala Splitu 

Uoči odlučujuće utakmice u Zadru, kod rezultata 2:2 u finalnoj seriji, porasle su tenzije među navijačima oba kluba. Zadrani su prije utakmice, kako je objavio Index, najavljivali pohod u dvoranu i međusobno dijelili poruke da je akcija dogovorena s klubom. U KK Splitu su nam kazali da su mogli napuniti minimalno desetak autobusa svojih navijača koji su bili zainteresirani za putovanje na utakmicu. Podsjetimo, Zadar je čekao naslov prvaka 13 godina, a Split ga čeka već 18 godina. 

 

Jučer je u Vodicama održan sastanak klubova i predstavnika HKS-a na kojem se razgovaralo o mogućem ulasku publike u Višnjik. O svjesnom kršenju mjera govorio je i direktor KK Zadra Željko Žilavec, ali sve do početka utakmice nismo mogli dobiti informaciju hoće li navijači biti pušteni na finale. Hrvatski košarkaški savez nije o organizaciji susreta objavio ni slovo niti su bili raspoloženi za službene izjave. U Stožeru zadarske županije sinoć su nam kazali da odluka nije u njihovoj nadležnosti te su sve upite preusmjeravali na Nacionalni stožer. 

Zadar svjesno pustio navijače, policija nije radila probleme. Direktoru ide prekršajna prijava 

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Zadra Ante Babić, koji je i sam bio na četvrtoj utakmici u splitskoj dvorani Gripe kao predstavnik KK Zadra, kazao nam je da su već tada probijene mjere jer je Split pustio u dvoranu nekoliko stotina gledatelja. U KK Splitu kazali su nam da je na tribinama bilo 116 ljudi, od čega 60 u organizaciji susreta.

"To je stvorilo pomutnju u javnosti i svi se sada pitaju zašto Zadar ne smije igrati pred publikom. To vam je kao da je netko sinoć prošao kroz crveno pa se sutra pitate zašto i vi ne biste mogli", čuli smo Babića danas kako govori na zadarskoj Anteni. 

U međuvremenu su KK Zadar i HKS na upit o puštanju publike na majstoricu u Višnjik dobili negativan odgovor od Nacionalnog stožera. Zadar je ipak odlučio drugačije i, kako doznajemo, svjesno pustio navijače u dvoranu, zbog čega bi direktor Zadra Željko Žilavec trebao dobiti prekršajnu prijavu. Kako smo neslužbeno doznali, sve je dogovoreno i s policijom koja nije pravila probleme navijačima na ulazu, što se vidi i u videosnimkama koje je tijekom dana objavio Index.

Fešta navijača počela je poslijepodne u centru Zadra, na Narodnom trgu, odakle je uz bengalke i pjesmu krenuo korteo prema dvorani. Mnogobrojni navijači snimali su trenutak u kojem nakon dugo vremena ulaze na tribine. 

Pogledajte kako je to izgledalo. 

 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.