Pogledajte Kalinićevu pogrešku zbog koje je Hajduk primio gol

Screenshot: MAXSport

HAJDUK je na Poljudu u 11. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Lokomotivu 2:1. U napetoj utakmici Hajduk je stigao u vodstvo golom Marka Livaje u sedmoj minuti. Lokomotiva je izjednačila preko Duje Čopa u 27. minuti i dugo držala bod. Ipak, Niko Sigur je u 76. minuti zabio za slavlje momčadi trenera Gennara Gattusa.

Čopov pogodak za izjednačenje rezultat je velike pogreške Hajdukova golmana i kapetana Lovre Kalinića (34). Filip Krovinović vratio je loptu svome golmanu, koji je predugo čekao da je izbije. Čop je dotrčao, blokirao i ujedno tako ugurao loptu u mrežu. Snimku Kalinićeve pogreške pogledajte ispod na snimci od 3:07 do 3:54.

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svaki ponedjeljak u 18 sati.

Gattuso o Kalinićevoj pogrešci: Ja sam kriv

Gattuso je na konferenciji za medije komentirao Kalinićevu pogrešku: "Ja sam kriv za to i preuzimam odgovornost. Težim tom tipu nogometa. Inače sam trener koji stavlja drugog vratara 10-15 posto utakmica u sezoni. Tražim da se lopte ne izbijaju, da se spustimo nisko. Tako se dogodi greška. Svidio mi se Lovrin mentalitet. U drugom dijelu je bio odličan u dvije-tri situacije. To je ono što tražim."

Prvi golman Hajduka je Ivan Lučić, a Kaliniću je nastup protiv Lokomotive bio četvrti u sezoni i u svakoj utakmici su Splićani slavili. Bili su to susreti sa Slaven Belupom (2:1), Varaždinom (2:1) i Lokomotivom (2:1) u SHNL-u te niželigašem Bilogorom iz Grubišnog Polja u SuperSport Hrvatskom kupu (0:4).

Kalinić je karijeru započeo u Hajduku, a zatim je branio za Gent, Aston Villu i Toulouse. U Hajduk se vratio 2021. i ukupno je branio u 208 utakmica, u kojima je primio 210 golova i 84 puta sačuvao čistu mrežu. Ugovor mu vrijedi do kraja sezone. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 400 tisuća eura.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.