sp 2022

Pogledajte ljepoticu kvalifikacija. Sedam golova, od čega nekoliko fenomenalnih

Foto: REUTERS/Ammar Awad

NAIZGLED neatraktivni par Izrael - Austrija (5:2), odigrao je nezaboravnu utakmicu kvalifikacija za SP s čak sedam golova, od kojih je par fenomenalnih.

Manor Salomon je u 5. minuti pokazao kako će ovaj meč izgledati do kraja. S 14 metara iskosa s lijeve strane desnicom je pogodio suprotne, desne rašlje Daniela Bachmanna za vodstvo Izraela 1:0.

Na 2:0 povisio je Munas Dabbur u 20. minuti nakon sjajne akcije domaćina kojom je preko cijele polovice gostiju izigran suparnik, a strijelac ostao sam pred golom. 

Eran Zahavi je u 33. minuti zabio za 3:0 nakon velike greške gostujućeg braniča Aleksandra Dragovića.

Činilo se da je sve gotovo, ali Austrija se vratila s dva krasna gola. 

U 42. minuti Florian Grillitsch je odličnom loptom u prostor probio kompletnu obranu Izraela te Christopha Baumgartnera gurnuo samog pred golmana Ofira Marciana. Austrijanac ga je velemajstorski savladao tako da je nježnim dodirom potkopao loptu. 

Marko Arnautović zabio je novu golčinu na ovoj utakmici. U 55. minuti je na 20 metara od gola okrenuo čuvara i loptu desnom petom, a onda nakon piruete ljevicom pogodio desne rašlje.

Shon Weissman je četiri minute kasnije vratio Izraelu dva gola prednosti novim golom za pamćenje. Ljevicom s 18 metara u desne golmanove rašlje. 

Zahavi je u zadnjoj minuti postavio gol za konačnih 5:2 nakon što je Izrael brzim dodavanjima izigrao Austriju.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ NEVJEROJATNU GOLIJADU U KVALIFIKACIJAMA ZA SP.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.