Pogledajte paklenu momčad koja se i dalje može sastaviti za 0 eura

Foto: EPA

PRIJELAZNI rok u najjačim svjetskim nogometnim ligama traje već 20 dana, no i dalje na tržištu ima velik broj igrača koji su bez angažmana. Među njima postoji i nekoliko nogometaša koji su uvelike obilježili posljednjih 15-ak godina te su svojevremeno bili jedni od najboljih igrača na svijetu. Ovo je, prema našem izboru, najbolja momčad sastavljena od igrača koji i dalje nemaju klub.

Dva osvajača Svjetskog prvenstva u obrani

Na golu je 37-godišnji Keylor Navas, koji je postao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Paris Saint-Germainom, gdje je bio rezerva Gianluigiju Donnarummi. Nekadašnji vratar Reala u ovom izboru dobio je prednost nad Davidom De Geom, koji klub nema još od prošlog ljeta.

Tročlanu obranu predvode dva osvajača Svjetskog prvenstva. Mats Hummels (35) prošle je sezone bio ključan igrač Borussije na putu do finala Lige prvaka, no u Dortmundu su odlučili da neće produljiti ugovor sa svojom legendom.

Raphael Varane (31) nije ispunio očekivanja u Manchester Unitedu, a izvjesno je da će za ovog ljeta potpisati za talijanski Como, no posao još nije gotov. Na lijevoj strani obrane je 29-godišnji Mario Hermoso, koji je proteklih godina uglavnom bio standardan u Atletico Madridu.

Velika imena i u veznom redu

Najvrjedniji igrač u ovoj momčadi prema Transfermarktu jest Adrien Rabiot (29). Francuskom reprezentativcu istekao je ugovor s Juventusom, a i dalje nema klub, iako mu procijenjena vrijednost iznosi 35 milijuna eura. Uz njega je u sredini Guido Rodriguez (30), donedavni igrač Betisa i član argentinske reprezentacije koja je 2022. osvojila SP u Kataru.

Na desnoj strani je Angel Di Maria (36), koji je prošlog tjedna otišao u reprezentativnu mirovinu nakon osvajanja Copa Americe s Argentinom, no i dalje ne misli stati na klupskom nivou. Zasad je najbliži produljenju ugovora s Benficom. Mjesto na lijevoj strani dobio je Alex Sandro (33), bek koji je proteklih devet godina igrao za Juventus.

Golgeteri u napadu

Napad otvaramo s 30-godišnjim Memphisom Depayom, iza kojeg je dobar nastup na Europskom prvenstvu s Nizozemskom. Memphis je zadnje dvije godine igrao u Atleticu, a prošle sezone zabio je devet golova u svim natjecanjima.

Na suprotnoj strani je Anthony Martial (28), koji je slobodan igrač nakon devet sezona u Manchester Unitedu u kojima je povremeno bio briljantan, a povremeno jako loš. U samom vrhu napada mjesto je dobio Wissam Ben Yedder (33), dokazani golgeter koji je u zadnjih pet godina igrao u Monacu te u 201 utakmici zabio 118 golova. Prošle sezone se 20 puta upisao u strijelce.

U ekipi se nije našlo mjesta za igrače kao što su Kelechi Iheanacho, Che Adams, Ricardo Rodriguez, Andre Gomes, Nicolas Pepe, Joel Matip, Sergio Ramos i Iker Muniain.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.