Pogledajte prvi trening Dinama na novom Maksimiru i požurite po karte za Neftchi!

POGLED na friško ušminkani stadion razgalio je i predsjednika Barišića koji se skinuo u kratke hlačice i poželio potrčati po novoj travi, na kojoj su igrači Dinama odradili prvi trening.

Na terenu koji će prvi pravi test imati za dva dana, kada Dinamo u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka dočekuje azerbajdžanski Neftchi, Dinamovci su prvi put vježbali otkad je jučer završena obnova i izgradnja novog Maksimira, s posebnim naglaskom na zamjenu travnjaka i kompletne pripadajuće infrastrukture.

Dok je Neftchi vježbao u Zagrebellu, Jurčić i igrači su pod budnim okom Zdravka Mamića iskušavali taktičke zamisli i novu travu, koja se još zalijeva, a danas je doživjela i prvo "šišanje". Kako je stadion barem formalno gradski, umiveno maksimirsko lice došao je pogledati i Ivica Lovrić, pročelnik gradskog ureda za sport.

Podsjećamo, nakon što su posljednjih godina stotine tona travnatih bala i milijuni kuna utrošeni na kozmetička, vatrogasna i privremena rješenja poslije kojih se nekad glasoviti travnjak vraćao katastrofalnom izgledu i kvaliteti, u Dinamu su posegnuli u džep dublje nego ikad do sada i potpuno obnovili najvažniji radni prostor "radne zajednice".



Bageri i rovokopači preorali su prvo cijeli teren duboko ispod razine nekadašnjeg travnjaka, poslije čega je uslijedilo postavljanje novog drenažnog sustava, zatim trave dopremljene iz Češke u kamionima u kojima temperatura nije smjela prijeći jedan stupanj. Uslijedila je montaža prskalica ispod razine terena i konačno, travnata glazura.

U pogledu na novi maksimirski tepih iz novih, udobnih i neuništivih stolica, želi uživati velik broj gledatelja. S obzirom da je na nekoliko mjesta u medijima rečeno kako su karte za utakmicu s Neftchijem rasprodane, iz Dinama naglašavaju kako ima još ulaznica. Iako se prodaju velikom brzinom, ulaznice će biti u prodaji i u utorak, a ostale su samo one za sjever gore i za zapad gore. Dinamo moli navijače da požure na blagajne jer će i preostale ulaznice brzo biti prodane. Napominju kako su sada sva sjedala numerirana i mole gledatelje da se toga pridržavaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.