Pogledajte reakciju Sandre Elkasević kad je Duplantis srušio svjetski rekord

Screenshot: HRT

NAJBOLJA hrvatska atletičarka svih vremena Sandra Elkasević (34) osvojila je broncu na Olimpijskim igrama u Parizu. Hrvatskoj diskašici ovo je treća olimpijska medalja nakon dva zlata u Londonu i Rio de Janeiru. Srebro je osvojila Kineskinja Bin Feng, a zlato Amerikanka Valerie Allman.

Elkasević je nakon natjecanja govorila za HRT, dok je istovremeno Armand Duplantis po deveti put u karijeri srušio svjetski rekord u skoku s motkom. Šveđanin je ovaj put preskočio visinu od 6.25 metara. U trenutku dok je padao na strunjaču, Elkasević je primijetila pljesak navijača, a zatim pogledala prema Duplantisu i prekinula vlastitu izjavu. "Svjetski rekord!" viknula je Elkasević i dodala za Duplantisa: "On je lud." Snimku njezine reakcije pogledajte OVDJE.

Duplantis je devet puta popravljao svjetski rekord. Ima samo 24 godine

Podsjetimo, Duplantis je posljednji put rušio svjetski rekord na otvaranju Dijamantne lige u Xiamenu, kada je preskočio 6.24 metara. Popravio je tako vlastiti rekord, koji je iznosio 6.23 metra, a postavio ga je u rujnu prošle godine.

Bio je to treći put da je švedski skakač s motkom pokušavao 6.24 metara, nakon dva prva neuspješna pokušaja u dvorani tijekom zime, u Clermont-Ferrandu i Glasgowu, gdje je ipak osvojio svjetsko zlato početkom ožujka.

Švedski skakač s motkom deveti je put zaredom srušio svjetski rekord, iako su mu samo 24 godine. Prvi put je to učinio u veljači 2020. godine, kad je preskočio letvicu na visini od 6.17 metara. Dotad je rekord držao njegov idol, Francuz Renaud Lavillenie.

Hrvatska osvojila ukupno pet medalja u Parizu

Ovo je druga bronca za Hrvatsku u Parizu nakon Mirana Maričića, a peta medalja ukupno. Braća Sinković osvojila su zlato u veslanju kao i Barbara Matić u judu, a Donna Vekić je u tenisu osvojila srebro. Najbolji hitac Sandre Elkasević iznosio je 67.51 metara.

Najbolji hitac Kineskinje Feng bio je identičan, ali je osvojila srebro jer je imala bolji drugi hitac. Allman je bila nedostižna sa 69.50 metara. Ovo je za Elkasević ukupno 15. medalja s velikih natjecanja, a ima 11 zlata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.