Pogledajte spot Borussije o putu do finala. Počeli su kao otpisani u skupini smrti

Foto: EPA

REAL MADRID i Borussia Dortmund danas će u 21 sat na stadionu Wembley u Londonu igrati finale Lige prvaka. Luka Modrić (38) može doći do šeste titule europskog prvaka. Modrić je u Realovom dresu devet puta igrao protiv Borussije Dortmund i upisao po tri pobjede, poraza i remija. Nakon toga je 2017. pobjedu od 3:2 odgledao s klupe za pričuve. "Znamo kakvi su Nijemci. Uvijek se bore do kraja", izjavio je.

Realu će ovo biti 18. finale u svim inačicama ovog natjecanja (Kup europskih prvaka, Liga prvaka), a u dosadašnjih 17 dvoboja za trofej madridska momčad je doživjela svega tri poraza. Dortmundska Borussia je u svom trećem finalu, a u prethodna dva je osvojila pehar 1997. protiv Juventusa te izgubila 2013. u njemačkom obračunu s Bayernom.  

Od otpisanih u skupini smrti do finalista

Real definitivno ima ulogu favorita, od toga ne bježi ni trener Borussije Edin Terzić, ali rekao je kako njegovim igračima nije plan doći gledati kako Kraljevski klub diže pehar. Borussia je uoči finala objavila spot posvećen svom putu do posljednje stepenice kojim su nadmašili sva očekivanja.

Klub iz Dortmunda već je unaprijed otpisan kada su izvučeni u "skupinu smrt" s Newcastleom, Milanom i PSG-om, ali u nokaut-fazu prošli su kao prvi u grupi i na kraju stigli do finala preko PSV-a, Atletico Madrida i PSG-a. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.