Pogledajte strahoviti nokaut Duboisa. Ovako je Joshua pao na krcatom Wembleyju

Foto: Profimedia

DANIEL DUBOIS (27) je pred čak 96 tisuća gledatelja na Wembleyju u engleskom fajtu nokautirao izazivača Anthonyja Joshuu (34) u petoj rundi te tako obranio pojas svjetskog teškaškog prvaka po IBF-u. Privremenu titulu osvojio je u lipnju pobjedom protiv Filipa Hrgovića, a ovim trijumfom mu je privremeni pojas promoviran u pravi.

Hrgović se nema čega stidjeti. Porazio ga je najbolji teškaš

Joshua je sada na omjeru od 28 pobjeda i 4 poraza, a šampion Dubois ima 22 pobjede i 2 poraza. Joshua je već dva puta osvajao titulu svjetskog teškaškog prvaka, ali sada to nije uspio napraviti treći put i tako ostvariti podvig za povijest profesionalnog boksa. 

Dubois je dominirao borbom od samog početka i Joshuu je poslao na pod desnim krošeom već u prvoj rundi. Otada je Joshua uglavnom pokušavao preživjeti napade puno mlađeg borca, ali neuspješno. Joshua je padao dva puta u prve tri runde.

Borba za naslov bila je zapravo Joshuina borba za preživljavanje

Na kraju treće mu je brojano nakon zvona za kraj tog dijela, kada je već bio u svom kutu. U četvrtoj rundi se uspio vratiti i biti ravnopravan, ali za kratko. Jer sudac mu je brojao i na kraju četvrte runde. 

Joshua je krenuo u zadnji juriš, ali Dubois ga je savršeno dokrajčio

No, na početku pete runde više mu nije bilo spasa. Dubois je tu dionicu otvorio serijom jakih udaraca desnicom, na što je Joshua bio bez odgovora. Ipak, uspio se opet vratiti desnim direktom i s dva udarca zaredom. Ali, Dubois tada snažnim zadnjim krošeom savršeno izvodi završni udarac. Joshua je pao, ovaj put u nokaut. Sudac je brojao, Joshua se pokušavao podići, ali nije mogao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.