Pogledajte video: Grobari bakljama na klupu Cibone, gorio i Dinamov šal!

PREKRASAN ambijent koji su stvorili od prve minute na finalu u Beogradskoj Areni, Grobari su zaključili sramotnim potezom; zapaljene baklje s tribima su doletjele pred klupu Ciboninog stožera.

>

Situaciju je morao smirivati trener Partizana Duško Vujošević, koji se u pravom trenutku prihvatio mikrofona i zamolio navijače da ne bacaju baklje u teren.

"Ovako ne biste voljeli da nas u Zagrebu gađaju", vikao je Dule, izmamivši pljesak publike.

Potpisnica ovih redova upravo je zgotovila tekst o nezaboravnoj izvedbi Grobara, prelijepom i složnom navijanju kakvo hrvatska košarka može samo sanjati, a onda su oni najekstremniji u potpunosti izmijenili tonalitet ovog skromnog djela.

Već sam izlazak Cibone na zagrijavanje izmamio je zaglušujuće zvižduke polovično popunjenih tribina. Bilo je jasno da Vukove čeka navijački pakao. Grobari su pokazali nevjerojatno navijanje: u glas su od prve do posljednje minute bodrili svoju momčad na razini najjačkih europskihg navijačkih skupina. Složnost koju su utrenirali i u euroligaškim predstavama krasi i momčad Partizana. Trebalo je doživjeti oprečno stanje na klupama finalista, način na koji su pratili utakmicu. Klupa Partizana živjela je sa svojom petorkom, a za Cibonin se stožer to zaista nije moglo reći.

Prava je šteta što su Grobari ubacili baklje u teren (jedna je prohujala preko glave Velimira Perasovića), jer taj će moment ostati upamćen kao jednina mrlja inače besprijekorne beogradske organizacije.

Još jedan gorući trofej

Nakon što se na euroligaškoj utakmici između Partizana i CSKA među brojnim navijačkim rekvizitima Grobara našao transparent BBB Sisak, crno-beli navijači nisu propustili prigodu da izvjese sličan "ratni plijen" ili pak transparent koji su kupili na štandu, u izuzetno atraktivnoj prigodi kakva je dolazak Cibone u Beograd. U oči nam je Dinamov transparent koji je visio preko ograde upao već na samom početku susreta, a u prvom planu našao se kada su ga Grobari odlučili spaliti. 

Foto: Aleksandar Dimitrijević (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.