Pojavila se priča da se Lovren vraća u Dinamo. Evo što se događa

Foto: Profimedia

DINAMO će u zimskom prijelaznom roku pokušati dovesti neke igrače kojima bi pojačao momčad i na proljeće krenuo u žestoku borbu za obranu naslova prvaka s Hajdukom, s kojim ove nedjelje igra veliki derbi 18. kola SuperSport HNL-a. Sergej Jakirović će u siječnju tražiti lijevog beka i lijevoga krilnog napadača, a u Maksimiru bi rado doveli još jednog stopera.

Što se stopera tiče, najveća opcija je povratak Morena Živkovića s posudbe u Lokomotivi koji ove sezone igra sjajno. U zadnjih par dana u kuloarima oko Dinama pojavila se priča da bi se na Maksimir mogao vratiti Dejan Lovren. Bivši hrvatski 34-godišnji reprezentativac pojavio se u razgovorima u Maksimiru i nema sumnje da bi bio ogromno pojačanje za Dinamo.

Lovren ima ugovor s Lyonom do 2025. godine

No, jedno su želje, a drugo je realnost. Naime, Lovren ima ugovor s Lyonom do ljeta 2025. godine, što nije toliki problem budući da bi ga Francuzi pustili za neku prihvatljivu odštetu. Problem je Lovrenova plaća koja prema relevantnim izvorima u Lyonu iznosi oko 4.5 milijuna eura po sezoni.

Najplaćeniji igrač u Dinamu je trenutačno Bruno Petković koji ima plaću od oko milijuna eura. Sasvim je jasno da Dinamo ne može Lovrenu ponuditi plaću ni blizu onoj koju ima u Francuskoj, niti bi Lovren vjerojatno pristao doći u Maksimir za plaću sličnu Petkovićevoj. Kako sad stvari stoje, od Lovrenova povratka u Maksimir neće biti ništa.

Lovren je u Lyon stigao u siječnju ove godine iz Zenita za dva milijuna eura. U Lyon je prvi put otišao 2010. baš iz Dinama za devet milijuna eura, a nakon toga je igrao i za Southampton i Liverpool prije nego što je u kolovozu 2020. otišao u Zenit.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.