Pojavio se video meča karijere Luke Vuškovića: "Zvijer terorizira Belgiju"

Foto: Profimedia

LUKA VUŠKOVIĆ (17), stoper Hajduka na posudbi u Westerlou, idućeg ljeta prelazi u Tottenham. Sinoć je protiv Beerschota (2:2) u desetom kolu belgijskog prvenstva odigrao partiju života. Možda zvuči pretenciozno napisati takvo nešto za tinejdžera, ali samo onome tko nije gledao Vuškovića ili nije upoznat s time što je sve do sada usprkos mladosti uspio.

U tri dana postavio dva rekorda Hajduka

Prije godinu i pol postao je najmlađi debitant u povijesti Hajduka u službenim utakmicama. Debitirao je u derbiju s Dinamom sa samo 16 godina i dva dana, a tri dana kasnije postigao je gol u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa protiv Osijeka i tako postao najmlađi strijelac u povijesti kluba u službenim utakmicama.

Grafika: Sofascore

Zatim ga je uzeo Tottenham za 11 milijuna eura odštete Hajduku, prema Transfermarktu. Ali, Vušković je još uvijek formalno igrač Hajduka jer ne može službeno postati član Tottenhama dok ne napuni 18. Do tada Englezi određuju gdje će biti na posudbama.

Tako je drugi dio prošle sezone proveo na posudbi u poljskom prvoligašu Radomiaku iz Radoma, gdje je igrao 14 utakmica i postigao tri gola te namjestio jedan.

Navijači Tottenhama u ekstazi

Ovu cijelu sezonu je u Belgiji, a na njenom početku ima senzacionalne brojke za tako mladog stopera. U osmoj ligi Europe po UEFA-inom koeficijentu u prvih 10 utakmica je postigao čak 4 gola, a jedan je namjestio. No, partiju života pružio je sinoć.

Nevjerojatno je da je kao stoper imao čak sedam udaraca na gol i četiri u okvir, dominirao je u zraku i duelima. Navijači Tottenhama slave Vuškovića komentarima na društvenim mrežama.

Među njima se ističe ovaj: "Vušković je apsolutna zvijer već sad, sa 17 godina. Terorizira belgijsku ligu u oba kaznena prostora. On je napast. 4 gola i 1 asistencija u 10 utakmica za stopera je nenormalno. Na ljeto će ići ravno u prvu momčad."

Pogledajte najbolje od Vuškovićeve partije

Pojavio se sažetak Vuškovićevog meča karijere:  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.