Poljska legenda pred utakmicu Poljska - Hrvatska: Od ovog brašna neće biti kruha

Foto: EPA/Profimedia

JAN TOMASZEWSKI, danas 76-godišnjak koji je bio vratar poljske reprezentacije kada je na Svjetskom prvenstvu 1974. osvojila broncu i dvije godine kasnije olimpijsko srebro, kritizirao je rezultate koje sljedeći suparnik Hrvatske u Ligi nacija postiže pod vodstvom izbornika Michala Probierza.

Poljska se nalazi na trećem mjestu ljestvice skupine 1 elitnog dijela Lige nacija, uz poraze od Portugala (1:3) i Hrvatske (0:1) te pobjedu (3:2) protiv Škotske nakon gola iz penala u 97. minuti. U utorak je domaćin Hrvatskoj, a najbolji golman SP-a 1974. ističe:

"Postavio bih pitanje izborniku. Koliko će još trajati ovo ispitivanje? Tu je već više od 10 utakmica, a i dalje nema početnih 11. Nema, a do sada je to morao imati. On mora shvatiti da je ovo reprezentacija, a ne klub. Nema tu toliko vremena za izgradnju i igrači se ne smiju samo tako trošiti. Ne možemo mi sutra kupiti Judea Bellinghama, Lionela Messija i Cristiana Ronalda. Imamo igrače koje imamo. Ova momčad nije skupina idiota."

"Morat će odgovarati cijeli stožer"

Potom je rekao što očekuje od utakmice s Hrvatskom.

"Ta utakmica može prevagnuti mnogim igračima i stručnom stožeru. Ako u toj utakmici ne budemo pobijedili, a ne daj Bože da izgubimo, morat će odgovarati cijeli stožer jer od ovog brašna neće biti kruha."

Hrvatska kod Poljske gostuje u utorak od 20:45.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.