Pomogli ste Daliću složiti obranu. Perišić van, a unutra igrač koji nije išao na Euro

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA nogometna reprezentacija je s četiri boda okončala listopadski ciklus Lige nacija. Nakon pobjede protiv Škotske (2:1) remizirala je u ludoj utakmici s Poljskom (3:3). Osigurala je tim rezultatima prvi jakosni šešir u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. godine, a u dobroj je poziciji da u zadnje dvije utakmice u Ligi nacija osigura odlazak na završnicu.

Pisali smo o tome da dio navijača nije zadovoljan igrom momčadi Zlatka Dalića, a posebna zabrinutost vlada zbog obrane jer Hrvatska u zadnje vrijeme prima previše golova. U velikoj anketi smo vas pitali tko treba igrati stopere i bekove u novom 3-5-2 sustavu, a ovako ste glasali.

Malo iznenađenje kod stopera

Joško Gvardiol i Josip Šutalo, koji su već dvije godine standardni par u srcu obrane, očekivano su dobili najviše glasova. Zanimljivo, preko pola čitatelja (54%) je glasalo za Duju Ćaleta-Cara, koji bi po čitateljima Indexa trebao biti treći stoper.

Podsjetimo, on nije igrao protiv Poljske zbog manje ozljede, ali je bio središnji stoper u susretu sa Škotskom. Ćaleta-Car nije išao na Europsko prvenstvo i dugo se mučio s rješavanjem klupskog statusa, ali je dobio povjerenje i Dalića i publike.

Zavidan broj glasova dobio je i mladi Luka Vušković, koji sa 17 godina igra sjajno u belgijskoj ligi, dok su nedavni prvotimci ili prve zamjene Martin Erlić i Marin Pongračić prošli neočekivano loše. Više čitatelja smatra da bi ispred Pongračića trebao biti i mladi Hajdukov Dominik Prpić.

Sosa ispred Perišića

Na lijevom boku je izdominirao Borna Sosa, koji je dobio čak 71% glasova. Golčina koju je zabio Poljskoj sigurno mu je "podigla kreditni rejting", a Dalić mu u ovom mandatu stalno vjeruje.

Grafika: Sofascore

Tek svaki peti glasač smatra da bi Perišić trebao igrati na toj poziciji. Podsjetimo, igrač PSV-a je bio prvotimac u obje zadnje utakmice, ali na desnom boku zbog niza ozljeda. Svaki 11. čitatelj smatra da bi se Barišić trebao vratiti u reprezentaciju i uzeti mjesto u prvom sastavu.

Situacija na desnom beku je nešto napetija. Skoro 60% čitatelja smatra da je Josip Stanišić najbolje rješenje za tu poziciju, dok su Marko Pjaca i Josip Juranović dobili sličan broj glasova. Prema čitateljima Indexa, obrana bi s lijeve na desnu stranu bila ovakva: Sosa, Gvardiol, Duje Ćaleta-Car, Šutalo, Stanišić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.