Pongračić: Rođen sam i odrastao u Njemačkoj. To mi je dodatna motivacija

Foto: Index

HRVATSKA reprezentacija u Rijeci se priprema za nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Šestog dana priprema na Rujevici je održana redovita press-konferencija, na kojoj su o svojim očekivanjima na Euru i ostalim temama govorili hrvatski reprezentativci Marin Pongračić i Josip Stanišić.

Za koga će navijati u finalu Lige prvaka?

Pongračić: Zajedno gledamo utakmicu u hotelu. Bilo bi mi drago da Real osvoji zbog Modrića, ali ja navijam za Borussiju. Ipak sam tamo proveo godinu dana i dijelio sam svlačionicu s dosta igrača. Tako da njima držim fige, a opet ću biti sretan ako Luka dobije.

Stanišić: Bilo bi sjajno da Luka osvoji svoju šestu titulu. Real je favorit, ali znam kako igra Borussia, to je finale i sve je moguće. U svakom slučaju, nadam se da će Luka osvojiti.

Grafika: Sofascore

Stanišić je potom upitan je li mu odlazak na posudbu u Bayer bila najbolja odluka u karijeri, a on je odgovorio: "Vjerojatno je. Nitko nije očekivao takvu sezonu, pogotovo ja. Skoro smo osvojili tri titule, ali nažalost smo izgubili finale Europa lige. Atalanta je bila bolja, ali nismo pretužni zbog toga. Nikad u povijesti Bayer nije osvojio Bundesligu I lijepo je bilo biti dio tog uspjeha. Ovo mi je najbolja sezona do sad."

Iza Pongračića je dobra sezona. Upitan je li namjerno otišao u Lecce koji je klub ispod nivoa na kojem je do sad igrao kako bi ulovio kontinuitet i je li mu Euro bio u mislima kada je donio tu odluku, a on je odgovorio: "Sigurno da mi je to bio cilj. Htio sam otići jedan dva nivoa ispod, da imam stalnu formu, da odigram sve utakmice i da imam kontinuitet. To mi je uspjelo, a nama je uspjelo ostvariti kolektivni cilj da ostanemo u ligi tri kola prije kraja. Zadovoljan sam."

Izbornik Dalić je cijenio njegov nastup protiv Egipta. Pongračić je ovako objasnio koliko mu je ta utakmica značila: "Ovo je moj prvi veliki turnir, jako sam sretan što sam tu i sretan sam jer sam odigrao dobru utakmicu protiv Egipta."

Stanišić biranim riječima govorio o Alonsu

Stanišić je dobio i pitanje jesu li u klubu žalili što nisu uspjeli sezonu završiti bez poraza. "Naravno da jesmo, vidjelo se i u svlačionici, svi su bili žalosni. Ipak, relativno brzo smo prihvatili da to nije bio naš dan, Atalanta je bila bolja u svakom aspektu igre. Lookman je odigrao utakmicu karijere. No brzo smo to prihvatili, fokusirali smo se na kup i osvojili dva trofeja u sezoni", rekao je pa se osvrnuo na trenera Xabija Alonsa:

"Svi znamo kakav je bio igrač. Miran, ali uvijek je htio pobijediti. To je uveo i u Bayer. Doveo je sjajne igrače koji su se dobro uklopili u ekipi. Malo treba i sreće, ali kao trener i kao čovjek mogu reći da je zaista sjajan. Ne misli samo o nogometu, svakog igrača pita kako je kod kuće, a nama igračima to jako puno znači. Svatko tko je bio kod njega postao je bolji i kao igrač i čovjek."

Nisu htjeli puno o budućnosti

Ni jedan ni drugi nisu puno htjeli pričati o klupskoj budućnosti. Stanišić se nakon posudbe vraća u Bayern, dok je Pongračić zasad i dalje u Lecceu.

"Naravno da sam pričao s Bayernom. Još ne razmišljam o tome, fokus je na Euru. Poslije Eura sam igrač Bayerna i veselim se tome, ali ima još vremena do toga", rekao je Stanišić.

Pongračić je pak izjavio: Kao što je i Josip rekao, igrač sam Leccea. Čeka nas Euro i fokus je na tome. Ambiciozan sam i uvijek želim napredovati, ali vidjet ćemo što će biti dalje. 

Obojica su rođeni u Njemačkoj

I Stanišić i Pongračić rođeni su i odrasli u Njemačkoj pa je za njih ovo prvenstvo posebno. "Imao sam osam karti, bit će tu uži krug obitelji i prijatelja. Dodatna mi je to motivacija, rođen sam i odrastao tamo. Svatko zna koliko Hrvata ima u Njemačkoj. Mislim da će biti jako dobra atmosfera, a zašto ne odigrati neku utakmicu protiv Njemačke, recimo u finalu", rekao je Pongračić, a njegove riječi potpisao je i Stanišić.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.