Pongračića nakon Eura želi klub koji će igrati Ligu prvaka?

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

MARIN PONGRAČIĆ (26) prošle sezone bio je nezamjenjiv stoper Leccea, koji je završio na 14. mjestu Serie A. Pongračić je upisao 36 nastupa u talijanskom prvenstvu i zahvaljujući dobroj formi dobio poziv izbornika Zlatka Dalića. Na Europskom prvenstvu odigrao je cijelu utakmicu protiv Španjolske (0:3) te 78 minuta protiv Italije (1:1) i sada je na deset reprezentativnih nastupa.

Hrvatska je ispala s Eura kao jedna od dvije najlošije trećeplasirane reprezentacije pa se Pongračić može posvetiti klupskoj karijeri. Prema talijanskom insajderu Nicoli Schiri, morat će razmisliti i o tome gdje će igrati iduće sezone. Naime, hrvatskog braniča navodno žele Bologna i Fiorentina.

Bologna će igrati Ligu prvaka, a Fiorentina je dvaput zaredom bila u finalu Konferencijske lige

Bologna je s trenerom Thiagom Mottom bila jedan od najuzbudljivijih klubova prošle sezone i kao takva osvojila je peto mjesto u Serie A, koje ju je odvelo u Ligu prvaka. Fiorentina je, pak, osvojila osmo mjesto i igrala drugo uzastopno finale Konferencijske lige, u kojem je izgubila od Olympiacosa. Kada bi otišao u Fiorentinu, bio bi suigrač Josipa Brekala, ako on ne promijeni klub.

Pongračićev eventualni transfer u bilo koji od ova dva kluba bio bi korak naprijed u karijeri. U prošlosti je nastupao za 1860 München, RB Salzburg, Wolfsburg i Borussiju Dortmund. Ugovor s Lecceom ima do 2026. godine, uz opciju produljenja na još jednu sezonu. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na sedam milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.