Ponoćna objava s Poljuda. Ivan Rakitić je novi igrač Hajduka

Foto: Profimedia

IVAN RAKITIĆ (36) novi je igrač Hajduka. Bivšem veznjaku Seville, Barcelone i hrvatske reprezentacije, koji je napustio saudijski Al Shabab, splitski klub bit će šesti i vjerojatno posljednji u sjajnoj i trofejnoj karijeri. Potpisao je ugovor s Hajdukom do kraja sljedeće sezone uz opciju dodatnog produljenja za još jednu sezonu. Nosit će dres s brojem 11. Rakitić u Split stiže u nedjelju te će biti svečano predstavljen na konferenciji za medije čiji je početak zakazan u 19:30 sati u Bijelom salonu. 

Rakitića su deset godina na ovo nagovarala njegova dva splitska prijatelja

Tako se konačno ostvaruje želja Hajduka i Rakitića stara skoro deset godina, na kojoj od vremena Rakitićeve najveće slave rade njegov kum, poznati splitski ugostitelj Marko Bralić-Keto i igračev prijatelj Mario Milić. Na Poljud je stigao igrač koji je s Barcelonom osvojio po četiri La Lige i Kupa kralja, koji je za nju u finalu Lige prvaka zabio za pobjedu te za jedan od najvećih klubova odigrao čak 310 utakmica. Barcelona ga je uvrstila među svoje legende.

Legenda je i u Sevilli koju je kao kapetan vodio do dva trofeja u Europa ligi. Rakitić je bio biran u idealne momčadi svih tih natjecanja.

Na Poljud dolazi pobjednik i osvajač najvećih trofeja

Prilikom osvajanja svjetskog srebra Hrvatske 2018., Rakitić je bio jedan od najboljih igrača reprezentacije za koju je odigrao 106 utakmica i od koje se oprostio prije pet godina. No, Rakitić je prilikom podviga u Rusiji ostao ono što je za njega govorio Jose Mourinho. Podcijenjen. Naime, jedan od najvećih trenera veliki je štovatelj hrvatskog veznjaka, za kojeg je isticao da je jedan od najmanje cijenjenih vrhunskih igrača.

Sve je to sjajno, ali ipak su to Rakitićeva postignuća iz prošlosti. Realnost je da je on donedavno bio igrač Al-Shababa, osmoplasiranog kluba saudijske lige, u koji je prešao u veljači ove godine i za kojeg je do sada odigrao samo osam utakmica uz po jedan gol i asistenciju. U Arabiju je otišao nakon što mu je u Sevilli rečeno da se više ne računa na njega kao ključnog igrača. Do tada je bio starter u La Ligi i Ligi prvaka.

Rakitić u Al-Shababu zarađivao oko 15 milijuna eura po sezoni te mu je ugovor trajao još godinu dana. Naravno, odlaskom u Hajduk ostaje bez tog bogatstva jer njegov novi klub financijski ne može pratiti Saudijce.

Grafika: Sofascore

Hajduku jako nedostaje upravo ovakav igrač

Premda je Rakitić u veteranskim godinama te u ligi koja je usprkos silnim ulaganjima daleko iza europskih, u prvom dijelu prošle sezone pokazao je da još može igrati na elitnoj razini. Nadalje, Hajduku na sredini terena jako fali upravo igrač njegovog tipa. Kreativna poveznica između obrane i napada. Jedini takav igrač u Hajdukovom rosteru je Filip Krovinović, a on je preopterećen prošle sezone jako pao u formi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.