Porijeklom su Irci, igrali su za Irsku. Sad su donijeli pobjedu Engleskoj u Dublinu

Foto: Profimedia

ENGLESKA je pobijedila 2:0 kod Irske u prvom kolu drugorazredne Lige B Lige nacija. Strijelci su bili Declan Rice u 11. i Jack Grealish u 26. minuti. Zanimljivo, igrači koji su Engleskoj donijeli pobjedu kod Irske (Rice je i namjestio Grealishev gol) su porijeklom Irci, koji su k tome igrali za sve mlade selekcije Irske, a Rice i za seniorsku.

Zato su ih navijači domaćih u Dublinu dočekali zaglušujućim zvižducima i uvredama još na predstavljanju, a tako se nastavilo i tijekom utakmice. No, u 11. minuti jedan od njih dvojice krasno je iz prve s 12 metara zakucao u rašlje irskom golmanu, i to na sjeverni gol, iza kojeg su bili navijači Engleske.

Bake i djedovi su im Irci, oni su igrali za sve selekcije Irske. Sad su u Dublinu dočekani zvižducima, pa zabijali Irskoj kao igrači Engleske

Rice, međutim, nije slavio važan i lijep gol. Njemu su baka i djed s očeve strane Irci, a on je sam, premda rođen u Londonu, kao tinejdžer slavio IRA-u na društvenim mrežama. Veznjak koji je igrao za mlade momčadi Irske te njenu A selekciju, prije nego što je 2019. odabrao Englesku, krasno poentiranje popratio je širenjem ruku i odbijanjem slavlja sa suigračima. 

Jack Grealish pak, premda je po ocu potpuno, a po majci polovično Irac te je također igrao za mlade selekcije Irske, nije imao nikakvih problema s proslavom svog gola Irskoj. Kada je također lijepo zabio s ruba kaznenog prostora, ali prizemno, na povratnu loptu Ricea, otrčao je prema navijačima Engleske te s njima slavio gol, što možete pogledati OVDJE.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.