Portugalski izbornik nahvalio Dalića pa izdvojio trojicu hrvatskih igrača

Foto: EPA

HRVATSKA sutra od 18:45 igra protiv Portugala u Lisabonu generalku za Europsko prvenstvo. Portugal je prije tri dana pobijedio Finsku 4:2 u prvoj pripremnoj utakmici, a Hrvatska je u ponedjeljak bila bolja od Sjeverne Makedonije 3:0 na Rujevici. Europsko prvenstvo za Hrvatsku započinje 15. lipnja utakmicom protiv Španjolske, a Portugal prije toga ima odigrati prijateljsku utakmicu protiv Irske (11. lipnja).

Hrvatska i Portugal igrat će i u Ligi nacija

Euro Portugal započinje tjedan dana zatim utakmicom protiv Češke. Portugalci su u skupini još s Turskom i Gruzijom, a spomenimo i da će Portugal i Hrvatska (zajedno sa Škotskom i Poljskom) igrati od jeseni u skupini Lige nacija. Uoči sutrašnje generalke portugalski izbornik Roberto Martinez govorio je o Hrvatskoj:

Martinez se divi Hrvatskoj

"Hrvatska je drugačija. Voli posjed lopte, ima jasan stil. Kad ne igraju igrači poput Modrića, Kovačića i Brozovića, ostali nastavljaju igrati jednakim stilom. Njihov izbornik radi fantastičan posao, oni su konkurentan i drugačiji protivnik, za razliku od onih koje smo dosad imali. Važno je biti dobar u obrani. Hrvatska je primjer na svjetskoj razini. Imaju generacije nevjerojatnih nogometaša."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.