Portugalski talent nestao nakon U-17 Eura. Agenti ga doveli u Hrvatsku, HNS upozoren?

Foto: Profimedia

TALENTIRANI krilni napadač Cardoso Varela (15) nastupio je za Portugal na Europskom prvenstvu za nogometaše do 17 godina, gdje je njegova momčad u finalu odigranom 5. lipnja izgubila od Italije (0:3). Varela je navodno nestao nakon turnira, odnosno portugalski mediji pišu da Porto, za koji je nastupao, ne zna gdje se on nalazi.

Predsjednik Porta Andre Villas-Boas razgovarao je s igračevim roditeljima, a drastična promjena odvila se nakon što je portugalski klub odbio dati tri milijuna eura za mladog ofenzivca. A Bola i O Jogo navode da je Varela potom napustio Portugal s dvojicom agenata, Wilsonom Sardinhom i Faustinom Gomesom. Navodno zbog toga nije uspio pisati školske ispite te je pao razred.

Varela je, piše A Bola, jedan od najvećih talenata svoje generacije u Portugalu, kojeg prate klubovi poput Manchester Cityja, Intera, Bayerna, Barcelone, Real Madrida, Atletico Madrida, Juventusa i Borussije Dortmund.

Varela će privremeno potpisati s hrvatskim četvrtoligašem, a zatim otići u Njemačku?

Prema O Jogovim informacijama, plan dvojice agenata jest Vareli dogovoriti privremeni ugovor s Dinamom iz Odranskog Obreža, kluba u blizini Zagreba koji se natječe u 3. NL Centar (četvrti rang hrvatskog nogometa).

Varela bi s hrvatskim amaterskim klubom bio pod ugovorom do 29. listopada, kada bi napunio 16 godina i time stekao pravo potpisati profesionalni ugovor, objavio je O Jogo. Portugalski medij dodaje da bi Varela vjerojatno nakon toga otišao igrati u Njemačku.

O Jogo piše da su Porto i Portugalski nogometni savez upozorili Hrvatski nogometni savez zbog ovog slučaja. Također, klub i Savez su prijavili slučaj FIFA-i, državnim vlastima i tamošnjem Povjerenstvu za zaštitu djece i mladih, tvrdi O Jogo i navodi da Porto želi zaštititi vlastite interese, ali se boji i da je mladi nogometaš "žrtva" u cijeloj priči.

Index je o ovom slučaju poslao upit Hrvatskom nogometnom savezu i NK Dinamo Odranski Obrež. Odgovore ćemo objaviti kada ih dobijemo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.