Povijesni posao Reala. Zaradio bogatstvo na igraču bez minute za klub

Foto: Profimedia

RAFA MARIN (22), stoper Reala, samo što nije postao novi igrač Napolija. Sve je dogovoreno oko njegovog transfera uz odštetu od 12 milijuna eura. No mnogi ljubitelji nogometa nisu ni čuli za ovog igrača niti znaju da on upravo iz jednog velikana prelazi u drugi za tako visoki iznos. Posebno ako dodamo da se radi o igraču koji nije odigrao ni minute za seniorsku momčad Reala. Zato Marca vijest o ovom transferu donosi pod naslovom "Povijesni posao Reala" te ističe njegove zanimljive detalje.

"Neviđeni iznos u Realovoj blagajni za igrača bez minute u seniorima"

Marin je pažnju Antonia Contea i transfer u Napoli izborio sjajnom sezonom na posudbi u Alavesu, gdje je odigrao prvu seniorsku sezonu u karijeri i prvo je pojačanje novog trenera palog talijanskog velikana. Naime, Napoli je nakon osvojenog naslova prošlu sezonu završio tek na 10. mjestu. No vratimo se njegovom povijesnom transferu: "Ovo je operacija kojom će u blagajni Reala ostati dosad neviđen iznos za igrača koji nije ni zaigrao za seniore", piše Marca te otkriva: 

"Napoli za Marina plaća Realu 12 milijuna eura, ali Real ima pravo otkupa igrača, i to za 25 milijuna eura 2026. godine te za 35 milijuna eura 2027. Ali to nije sve. Napoli ima asa u rukavu kojim može natjerati Real da svog igrača vrati za duplo više.

"Napoli ima asa u rukavu od još 10 milijuna eura"

Ako tijekom prve Marinove sezone u Napoliju njegov novi klub plati Realu još 10 milijuna eura, Real ga mora otkupiti za 50, odnosno 70 milijuna eura. Real, dakle, može uzeti povijesno bogatstvo, 22 milijuna eura, za igrača koji je samo šest puta bio rezerva u seniorima, ali za njih nije odigrao ni minute."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.