Poznate skupine za završnicu najvažnijeg StarCraft II turnira na svijetu

Foto: Patrick Strack/Blizzard

StarCraft II World Championship Global Finals održat će se u sklopu BlizzCona u američkom Anaheimu. Najbolji igrači na svijetu cijelu su godinu sakupljali bodove kako bi bili dio najvećeg StarCraft II turnira na svijetu, a sada je poznato i kako su raspoređeni u skupinama. 

>>Kako je Južna Koreja postala kolijevka globalnog fenomena zvanog esport
 
>>Jedan od najboljih StarCraft II igrača svih vremena i dalje dominantan, Innovation osvojio treću GSL Code S titulu
 
Među najboljih 16 igrača čak je devet Koreanaca, a daleko najzastupljenija rasa je Zerg koju igra čak osam igrača, dok su na turniru samo tri Protossa. Natjecanje je raspoređeno u dvije faze, prvo će se igrati po skupinama, a najboljih osam igrača proći će u doigravanje. Razigravanje po skupinama počinje 27. listopada oko 8:30.
 
Pobjednik osim titule osvaja i ogromnih 280 tisuća dolara, drugo mjesto nosi upola manje, dok će treći i četvrti osvojiti po 42 tisuće dolara. Svim igračima osigurana je nekakva nagrada, tako da samo učešće na turniru nosi 14 tisuća dolara. Ukupni nagradni fond iznosi 700 tisuća dolara.
 
Evo kako izgledaju skupine. 
 
Skupina A 
 
Stats, SpeCial, TY, Snute
 
Skupina B
 
soO, Nerchio, Rogue, Neeb
 
Skupina C
 
Dark, Kelazhur, herO, Elazer
 
Skupina D
 
INnoVation, TRUE, GuMiho, Serral
 
Glavni favorit za osvajanje turnira je koreanac Lee "INnoVation" Shin Hyung, jedan od najboljih svih vremena. Nevjerojatan igrač kojeg bi titula najboljeg na svijetu zacementirala na poziciji najboljeg StarCraft II igrača svih vremena. INnoVation je ove godine osvojio StarLeague i GSL, kao i turnir GSL vs. The World, ali u svojim posljednjim nastupima na GSL Super turniru nije baš oduševio, porazio ga je Rogue u polufinalu.
 
Među foreignerima najbolje šanse ima mladi Amerikanac Alex "Neeb" Sunderhaft jedan od samo tri Protossa na turniru, koji je u ovom trenutku najbolji van predstavnika iz Južne Koreje. Ove je godine Neeb već osvoji tri WCS turnira, a 2016 KeSPA Cup u Južnoj Koreji. Međutim, na Global Finalsu će biti puno veća konkurencija. 
 
Na završnici WCS-a opet ćemo vidjeti i veterane herOa, Snutea, Nerchia i Darka. Koji uvijek privlače ogroman broj gledatelja. Iako samo herO i Dark među njima imaju potencijala za veliki rezultat, nikada ne treba otpisati neke od najiskusnijih igrača na sceni. ByuN, prošlogodišnji prvak, nije se uspio izboriti za mjesto na završnici.
 
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.