Pratljačić pobijedio bivšeg prvaka Europe u borbi za OI. Slijedi mu srpski prvak

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

HRVATSKI boksač Luka Pratljačić (26) prošao je prvu prepreku u kategoriji iznad 92 kilograma u sklopu kvalifikacija za Olimpijske igre. Osječki borac je u šesnaestini finala, u Busto Arsiziju u Italiji, s jednoglasnih 5-0 savladao Ukrajinca Dmitra Lovčinskija (25), boksača iz europskog vrha superteške kategorije. Ukrajinac je bivši prvaka Europe U-22 i nedavni pobjednik velikog međunarodnog memorijala Bocskai u Debrecenu. 

Pratljačića još dva koraka dijele do plasmana na Olimpijske igre, koje će se ove godine održati u Parizu, jer će se onamo plasirati četiri najbolja superteškaša. U idućem meču borit će se protiv prvaka Srbije Dušana Veletića koji je dosad u kvalifikacijama pobijedio u dvije borbe. Pratljačić će se protiv Veletića boriti u subotu, 9. ožujka.

Ćaćić, Čalić i Knežević također se bore za Igre

U četvrtak, 7. ožujka prve mečeve u Busto Arsiziju imat će Nikolina Ćaćić (57 kilograma) i Marko Čalić (92 kilograma), a Petar Krešimir Knežević (71 kilogram) borit će se u svom drugom meču za osminu finala.

Ćaćić, olimpijka iz Tokija 2021., u šesnaestini finala do 57 kilograma boksat će protiv Kineskinje Zichun Xu, a najiskusniji hrvatski reprezentativac Čalić (16) u šesnaestini finala teške kategorije protiv pobjednika meča između Australca Adriana Paolettija i Grka Vagkana Nanitzaniana.

Zadranin Knežević (20), koji je nokautom prošao prvo kolo protiv Kenijca Mugandea, u šesnaestini finala borit će se protiv Kirgistanca Sirgaka Abdižapara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.