Pred Jakirovićem je pet paklenih tjedana. U 11 dana igra četiri jako teške utakmice

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

SERGEJ JAKIROVIĆ odradio je danas prvi trening sa svojom novom momčadi nakon što je jučer poslijepodne preuzeo Dinamo. Bivši trener Rijeke, koja je za njega od Dinama dobila 100.000 eura, naslijedio je na klupi Igora Bišćana, i to samo četiri dana prije prve utakmice play-offa Europa lige protiv praške Sparte.

Prva je to u nizu od četiri izrazito teške utakmice koje čekaju Jakirovića i Dinamo. Nakon četvrtka i utakmice sa Spartom na Maksimir dolazi Rijeka, momčad koju je Jakirović odlično posložio i koju je u drugoj polovici prošle sezone i na početku ove sjajno uigrao. Nakon toga čeka ga gostovanje u Pragu kod Sparte, a samo tri dana kasnije Dinamo gostuje na Opus Areni kod Osijeka.

Sve to događa se u turbulentnoj situaciji u kojoj Dinamo ima osam bodova i utakmicu manje od Hajduka. Osim toga, šokantno ispadanje od AEK-a u 3. pretkolu Lige prvaka ostavilo je trag na momčadi, a Jakirović nema previše vremena za provedbu nekih svojih ideja, nego će morati probleme rješavati u hodu.

Nakon ove četiri izrazito teške utakmice u samo 11 dana, Dinamo će sredinom rujna imati dvije lakše utakmice protiv Slavena i Rudeša, u kojima će moći hvatati zalet za veliki derbi na Poljudu 30. rujna. 

Dinamov raspored u sljedećih pet tjedana:

Dinamo - Sparta (četvrtak, 20:00)

Dinamo - Rijeka (nedjelja, 21:05)

Sparta - Dinamo (31. kolovoza, 19:00)

Osijek - Dinamo (3. rujna, 21:05)

Dinamo - Slaven (16. rujna)

Rudeš - Dinamo (23. rujna)

Hajduk - Dinamo (30. rujna)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.