TRANSFERI

Predsjednik Gorice za Index: Odbili smo ponudu Hajduka za Kalika

Foto: Igor Kralj/Pixsell

RANIJE danas pojavila se informacija da je Hajduk korak do toga da dogovori novi veliki posao. Dalmatinski portal je objavio kako bi veznjak Gorice Anthony Kalik uskoro trebao potpisati za Hajduk, ali tu informaciju demantirao je predsjednik Gorice Nenad Črnko kojeg smo nazvali za komentar potencijalnog posla.

"U ovom trenutku Gorica ne razmišlja o transferima. Hajduk se javio, poslao je ponudu, ali ona za nas nije prihvatljiva. Odbili smo ju. Moj stav je zasad da Kalik ostaje u Gorici", rekao nam je predsjednik Gorice te dodao kako je sada glavni fokus Gorice na tome da počne postizati bolje rezultate u HNL-u. 

Kalik, dakle, barem zasad, ostaje u Gorici u koju je stigao u veljači 2020. godine upravo s Poljuda. Prethodno je za Hajduk odigrao 32 službene utakmice, od čega je 17 puta bio u početnom sastavu. Upisao je jedan pogodak i jednu asistenciju. U Gorici se ubrzo prometnuo u jednog od ključnih igrača.

Sigurno je da bi Kalik volio u Split, ali ne želi ga samo Hajduk

Poznato je da je Kalik veliki hajdukovac, ima na nozi istetoviran i grb splitske momčadi te bi sigurno volio karijeru nastaviti u Hajduku, ali čini se da ga Gorica tamo zasad nije voljna pustiti. Barem ne bez poboljšane ponude.

Podsjetimo, Kalika želi i mađarski Ferencvaroš. Kako doznajemo iz krugova bliskih mađarskom klubu, Kalik bi dolaskom u Mađarsku dobio znatnu povišicu u odnosu na ono što zarađuje u Gorici. Mađari su spremni isplatiti odštetu na ime tog transfera, ali njen iznos nismo uspjeli doznati.

Postoji i klauzula koja ide na ruku Hajduku

Ipak, s obzirom na to da Kaliku ugovor s Goricom istječe sljedećeg ljeta, za pretpostaviti je da se ne radi o milijunskoj odšteti kada su euri u pitanju, ali svakako o transferu koji bi za klub poput Gorice bio značajan.

Zanimljivo je da bi od tog potencijalnog posla mogao profitirati i Hajduk koji ima pravo na 45% iznosa od sljedećeg Kalikovog transfera, ali vjerujemo da bi Splićani to pravo puno radije iskoristili kao jedan od detalja u pregovorima s Goricom pa doveli Kalika u Split.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.