Predsjednik kluba, seksualni predator i špijun koji zna sve o svima

Foto: Profimedia

ANGERS SCO polako se kreće prema drugoj francuskoj ligi. Za Saïda Chabanea, njegovog predsjednika u ostavci, kraj sezone bi mogao biti teži od dijaboličnih izvedbi na terenu koje je njegov klub ove sezone ostvario u Ligue 1. U lipnju mu se sudi za seksualni napad. Nedavna istraga So Foota u klubu razotkrila je klimu paranoje koju je stvorio Chabane. Ovo je priča o sumnjama, špijunaži i zastrašivanju, piše Get French Football News na temelju istrage So Foota.

Predsezonski kampovi nude svim profesionalnim nogometnim klubovima svojevrsni bijeg uoči početka redovne akcije. Dugo je vrijeme lokacija Angers SCO-a za njihov predsezonski kamp bila na obali Atlantika, u Les Sables-d’Olonneu, u talasoterapijskom hotelu s pogledom na ocean. 

Kamp završava tradicionalnom prijateljskom utakmicom između osoblja kluba i osoblja lokala koje čine konobari, kuhari i čistačice. Predsjednik Saïd Chabane sudjeluje u ovoj utakmici, u svom stilu. Sunčane naočale na nosu, pokušava postići da njegova tehnika na lopti govori sama za sebe.

Stalni sudionik prijateljske utakmice rekao je sljedeće o Chabaneovoj izvedbi u igri: "On je klaun na nogometnom igralištu. Kad ga vidite s loptom, kažete sebi: 'Ovo će biti teška utakmica.' I nije sjebano to ponoviti.”

Fascinantno nerazumijevanje

Prije jedne od tih prijateljskih utakmica predsjednik se ozlijedio na zagrijavanju. Druge godine, nekim čudom, zabija gol. Njegovo osoblje radi sav posao u izgradnji akcije, njegov pomoćnik dodavanjem eliminira protivničku obranu prije nego što servira loptu na tanjur za Chabanea ispred praznog gola. Vrlo sretan, predsjednik čestita svojim vojnicima na potezu: "Hvala vam na obrambenom dodavanju!"

Njegovi suigrači se trgnu: "Kakvom dodavanju?" Chabane inzistira: "Pa, obrambenom dodavanju." To sažima njegov nedostatak razumijevanja nogometnog svijeta za nekoga tko je u klubu zadnjih 12 godina.

Mora se reći da nitko nije zamislio da Chabane postane šef nogometnog kluba. U 2011. bio je samo jedan od dioničara među ostalima u kapitalnoj strukturi SCO-a – kluba koji je u tom trenutku bio u padu. Tadašnji predsjednik, Willy Bernard, u to je vrijeme optužen za pronevjeru. 

U svibnju 2011., nekoliko tjedana prije suđenja za razne financijske prijestupe zbog kojih je naposljetku osuđen na dvije godine uvjetne zatvorske kazne, dao si je posljednji odušak i organizirao vjenčanje u Marrakechu. Na prijemu je sa strane pozvao nekolicinu poduzetnika i dioničara, uključujući Bertranda Baudairea, izvršnog direktora restorana La Boucherie, za kojeg se pretpostavljalo da će preuzeti ključeve kluba. Na sastanku je bio i diskretni gost: Saïd Chabane.

Profimedia

Tada je imao 46 godina i bio na čelu industrijske grupe za proizvodnju kobasica Cosnelle sa sjedištem u La Ferté-Bernardu, u Sartheu. Prisutan na vjenčanju kao prijatelj Willyja Bernarda, Chabane je sudjelovao u svim raspravama o budućnosti Le SCO-a. Razvio je sve veći interes, pohađao je treninge i čak putovao kako bi gledao momčad, poput 9. rujna 2011. kada je Angers otišao u Monaco na šestu utakmicu sezone Ligue 2 i pobijedio 3:1 na Stade Louis II.

"Tamo se zaljubljuje u sve to. Svjetlo, atmosfera, on je zaslijepljen", primijetio je Anthony Tondut, bivši liječnik u Angersu, tijekom nedavnog sudskog postupka. Dana 24. studenog formalizirao je svoje preuzimanje 60% dioničkog kapitala, postavio se na mjesto predsjednika i obećao strog stil upravljanja na svojoj prvoj konferenciji za medije izjavivši: "U mojoj grupi postoji samo jedna stvar koju ne kontroliram, a to je kupnja toaletnog papira.”

"Želi sve kontrolirati, želi sve vidjeti"

Kao što je i obećao, Saïd Chabane počinje pedantno: "Kad je počeo, bio je sveprisutan. Sve je provjerio. Računi za ljekarne, računi za kupnju šminke za tajnice. Morali ste ga tražiti da sve potpiše", prisjeća se jedan zaposlenik.

Kada je postao predsjednik Angersa, Chabane nije imao nikakvog prethodnog nogometnog iskustva na koje bi se mogao pozvati, osim strasti prema momčadi zvanoj Le Mans Union Club, koja je završila u prisilnoj likvidaciji i degradirana u Division d'Honneur 2013. Prve godine u predsjedničkoj fotelji, primjećuje, ostavlja ključno osoblje na mjestu i pokušava naučiti kako funkcionira nogometni klub.

Iskočila mu je slabost unutar kluba: oronula infrastruktura. Izgrađen 1989., trening centar La Baumette nije bio dostojan kluba Ligue 2. U tuševima je topla voda tekla s prekidima, a uredi nisu imali grijanje. Saïd Chabane i njegov generalni menadžer Olivier Pickeu posjetili su Domaine de Luchin – Lilleov trening centar – i odlučili ga pokušati replicirati u Angersu. 

Oni dizajniraju identičan radni krug, sa svlačionicom uređenom na isti način, sličnim ormarićima i sličnom teretanom. Trenažni centar svečano je otvoren u veljači 2014. Momčad je još bila u Ligue 2, ali ovaj trening-kompleks bio je prva velika pobjeda za predsjednika Chabanea.

Nakon ove scene, Chabane se pokušao postaviti kao svevideće oko u Angersu. Iza ulaza u centar za obuku nalaze se dva stupa na čijem su vrhu postavljene nadzorne kamere. Jedan, lijevo, koji snima ulaz u svlačionice i glavni teren za trening. Drugi, nasuprot, hvata i najmanji pokret prema onome što svi u klubu zovu "jama", odnosno sintetičkom terenu. Nekoliko bivših zaposlenika tvrdi da im je Saïd Chabane pokazao videozapis s ovih kamera koji on gleda na vlastitom pametnom telefonu.

"To je njegova sjajna igra, pokazao mi ju je nekoliko puta. Na telefonu je i prati što se događa na treningu, prati igrače, vidi aute. Želi sve kontrolirati, želi sve vidjeti", rekao je bivši zaposlenik za So Foot.

Paranoja zbog mikrofona

Sjedište tvrtke Cosnelle i prostorije SCO-a dijeli 140 kilometara. Saïd Chabane bio je samo nekoliko dana u tjednu u Angersu, ostalo vrijeme promatrao je klub iz daljine kako bi dao do znanja da mu ništa ne promiče. Bivši zaposlenik prisjetio se kako je primio SMS poruku od predsjednika u kojem ga je pitao što radi u La Baumettu u nedjelju u 13:00.

Drugi dan, nakon treninga, dio stožera odlučio je malo zaigrati na terenu. Nakon posljednjeg zvižduka, svima su eksplodirali telefoni - to je predsjednik. "Čim smo završili, zove nas: 'Ljudi, ovdje nije tulum. Nisi tu da igraš nogomet, inače ću ti naplatiti korištenje terena'", prisjeća se izvor. 

U reportaži emitiranoj 2011. na France 3 Pays de la Loire, Saïd Chabane je intervjuiran u prostorijama svoje trgovine delikatesama. Na stolu, u pozadini, nalazio se ekran koji je uživo prenosio s dvadesetak nadzornih kamera. Čini se da gaji strast prema njima.

U prostorijama SCO-a njegov se ured otvarao prema velikim prozorima koji gledaju na travnjake. Soba je bila opremljena kožnim sofama, a u kutu je bio postavljen mini hladnjak u kojem su bile naslagane boce šampanjca Ruinart Blanc de Blancs. So Foot je izvijestio da je, kada je zaposlenik ušao u prostoriju na raspravu koja je trebala biti animirana ili kontroverzna, Saïd Chabane zatvorio vrata i stavio telefon osobe s kojom se sastajao u hladnjak ili ormar kako bi se zaštitio od tajnih snimanja. Nepovjerenje bi ponekad išlo i dalje od toga. "Pitali smo se ima li mikrofona na stropovima", kaže bivši član osoblja.

Profimedia

Razgovore vođene u prostoriji, s odabranim odborom pojedinaca, predsjednik bi često doslovce ponavljao. Bivši članovi osoblja kažu da su vodili rasprave u "boot roomu", malom mjehuriću između izlaza iz prostorija prve momčadi i terena, "jer su se bojali mikrofona", tvrdi bivši zaposlenik.

Taj osjećaj općeg nepovjerenja iz godine u godinu raste. Stéphane Garson, predsjednik kluba 100 Ties, udruge 100 poduzetnika partnera s Angersom, kaže da je svjedočio čudnim scenama nakon kojih su uslijedile čudne odluke koje su se često donosile kao odmazda. 

"Dobavljač bi dao neke primjedbe i nakon dva dana više nije bio dobavljač. Komentari napravljeni tijekom naših privatnih zabava odmah se prenose predsjedniku. Postojao je nekakav zao duh. Postojao je sustav nadzora, oblik vojne policije. To je postalo institucionalno u klubu. To je usrana paranoja", potvrđuje ovaj poduzetnik.

U uredima Angersa zaposlenici su sumnjičavo gledali u stropove, kao da se boje da će vidjeti skrivene mikrofone zaposjednute duhovima. Muškarci su viđeni usred noći na ljestvama kako manipuliraju kablovima u spuštenim stropovima. Bivši zaposlenik dodaje: "Kad smo htjeli pregovarati o našim ugovorima, govorili smo naglas gledajući u strop kako bismo nasmijali ostale: 'Evo, idem tražiti povišicu.' Nikad nismo imali muda ići i skinuti stropove da vidimo ima li nečega. Jesmo li mi ti koji smo paranoični ili se događaju neke stvarno čudne stvari?"

Četiri žene identificirane su kao moguće žrtve

Još jedno putovanje u Monaco označilo je novu prekretnicu. Dana 4. veljače 2020. Stevan Jovetić postigao je jedini pogodak na utakmici za Monaco. Angers je izgubio i zapeo na 13. mjestu na ljestvici. Poznato je da poraz daje energiju Saïdu Chabaneu. U svlačionici su se pribojavali njegove ljutite reakcije. Poznat je po napadajima bijesa kada bi srušio sve što mu se nađe na putu: 

"Uzima sve što je u ormarima, sve baca na pod. Sve sruši, sve baci na zemlju. Kao dijete koje ima napad bijesa", opisao je bivši zaposlenik Chabaneove redovite napadaje bijesa nakon utakmice.

Ovaj put, protiv Monaca, nije bilo reakcije. Predsjednik je bio apatičan. Bez reakcije. Činilo se da nema života tijekom cijelog povratka u sjevernu Francusku. Usred noći, kada je momčad konačno sletjela na pistu u zračnoj luci Angers, osoblje je vidjelo kako Saïd Chabane odvodi svog trenera Stéphanea Moulina i svog glavnog menadžera Oliviera Pickeua. Kaže im da će za nekoliko sati biti priveden zbog seksualnog napada. "Odatle je bio uvrnut. Bila je to jasna promjena. Više nije bio isti čovjek", tvrdi svjedok.

Državni tužitelj Angersa, Éric Bouillard, naveo je u priopćenju za javnost da je Saïd Chabane optužen za "seksualne napade koje je počinila osoba zlouporabivši ovlasti koje su joj dodijeljene njegovim funkcijama", te dodaje: "Četiri žene koje rade ili su radile u Nogometnom klubu Angers identificirane su kao potencijalne žrtve", prije nego što je zaključeno da "g. Chabane tvrdi da nije počinio sedam činjenica ili niz činjenica za koje ga se goni." 

Kontaktiran preko klupskog menadžera za komunikacije Mohameda Sifaouija, Saïd Chabane, za kojeg se pretpostavlja da je nevin, nije želio odgovarati na pitanja So Foota. Preko svog odvjetnika Bernarda Benaiema rekao im je: "Pitanja koja mu namjeravate postaviti odnose se na stvari određene težine koje on u potpunosti osporava i čija je klevetnička priroda izvan sumnje."

Prije ovih optužbi, njegov odnos prema ženama izazivao je čuđenje okoline. "S djevojkama je vrlo taktilan, dok s muškarcima nikako", istaknuo je svjedok. "Ni jednoj ženi nije ugodno u njegovoj blizini. On je moćna osoba koja poznaje sve poduzetnike u sektoru. Odbiti ga znači zatvoriti mnoga vrata", izjavila je Hélène Chapelet, bivša novinarka Angers Téléa, lokalnog kanala koji je kupio Saïd Chabane.

"Znaš, ja imam četiri žene, a ti bi mogla biti peta"

Inženjer po obrazovanju stekao je nekoliko tvrtki, uključujući Nivernoy, Valansot i Prestige de la Sarthe, specijalizirane za krvavice, kobasice i rillettes. Otkako je preuzeo Angers, Chabane se odvažio napustiti poslovanje s mesnim proizvodima kako bi kupio tvrtke koje su bile daleko od njegove osnovne djelatnosti: L’Orfèvrerie d’Anjou i Angers Télé. Prema nekoliko svjedoka koje je kontaktirao So Foot, predsjednik je često davao dvosmislene izjave i neugodne geste prema ženskom osoblju.

Bivša zaposlenica uvjeravala je So Foot da je uzeo njezine ruke i nije ih ispuštao tijekom cijelog sastanka koji se navodno odvijao na sofi u njegovom uredu, sa zatvorenim vratima. Navodno ju je pitao: "Hoćeš li mi poslati slike svoje sobe?" Tada je navodno izjavio: "Znaš, ja imam četiri žene, a ti bi mogla biti peta."

U dokumentu predanom sudu kojem je So Foot dobio pristup, bivši zaposlenik navodno tvrdi da je primio SMS od vrlo bliskog suradnika Saïda Chabanea koji opisuje predsjednika kao "predatora" i precizira da se "ovakvi tipovi ne bi trebali izvući s tim.”

Profimedia

Izvan tvrtki koje posjeduje, Chabane navodno izaziva istu razinu nelagode. Uprava lokalnog fitness centra potvrdila je da je razgovarala s kozmetičarkom koja više nije željela ostati sama sa Saïd Chabaneom dok vježba.

Postoje slične priče iz centra za talasoterapiju u Sables-d’Olonneu, gdje je Angers kroz povijest provodio dio svoje predsezone:

"Znamo da postoji nešto što se dogodilo između njega i kozmetičarki i maserki. Djevojke su se žalile. Ravnatelj centra zabranio je ženama da odgovore na njegov zahtjev", rekao je bivši zaposlenik Angersa s kojim je kontaktirao So Foot.

So Foot je kontaktirao i centar za komentar, a upraviteljica centra, Sylvie Dubreuil, odgovorila je: "Uistinu smo imali zadovoljstvo dočekati Angers SCO, i to u nekoliko navrata. Nemamo posebnih komentara za dodati."

Nakon što je prekinuta veza između Angersa i centra za talasoterapiju, klub je preselio svoj predsezonski kamp u hotel na Ile de Ré.

Dobri rezultati sve su prikrivali

Čini se da je prije 2020. Chabaneovo ponašanje bilo uglavnom tolerirano i ignorirano, djelomično zahvaljujući činjenici da su rezultati na terenu bili ugodni, a Angers se redovito održavao u Ligue 1. Momčad je u francuskoj prvoj ligi od 2015. Chabanea je časopis France Football proglasio nogometnim direktorom godine 2019. 

Svake sezone klupsko osoblje za regrutiranje igrača jeftino je ugovaralo mlade talente i prodavalo ih po visokim cijenama: Nicolas Pépé, Karl Toro Ekambi, Baptiste Santamaria, Jeff Reine-Adélaïde. Popis se nastavlja. Pod stalno prisutnim glavnim trenerom Stéphaneom Moulinom, vrhunci su uključivali finale francuskoga kupa protiv PSG-a 2017., koje su izgubili samo 1:0.

Ovo finale kupa dogodilo se na Stade de Franceu - predsjednik Angersa Saïd Chabane morao se susresti s čelnikom PSG-a Nasserom Al-Khelaïfijem i francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom. Za Chabanea, rođenog Alžirca koji je u Francusku stigao krajem 1980-ih, ova razina priznanja značila bi nešto za sada osramoćenog izvršnog direktora. 

To je mišljenje koje dijeli i Bernard Guérineau, šef lokalne trgovine delikatesama koji je zaposlio Chabanea u svoju tvrtku 1993. godine. "On je dobra priča o uspjehu integracije, činio je etnički mješoviti par (sa suprugom Isabelle), što nije bilo uobičajeno u La Ferté-Bernardu. Nije nemoguće pomisliti da je bio žrtva rasizma kad je tek stigao u Francusku... Ja sam bio u alžirskom ratu s kolonijalnim padobrancima, a njegov otac je bio u FLN-u (proalžirske snage za neovisnost). Rekao sam mu da sam njegovog tatu mogao sresti na ratištu."

"Nogomet stvara čudovišta"

Svojoj rodbini, sada predsjednik drugoligaša SM Caen, Olivier Pickeu često sažima dan 10. ožujka 2020. na sljedeći način: "Dobio sam otkaz za pet minuta nakon 14 godina rada."

Pickeu je imao dvostruku ulogu generalnog direktora i sportskog direktora u Angersu od 2006. Pickeu se smatrao mozgom Angersa, arhitektom ekonomskog i sportskog plana koji je klub katapultirao u francusku nogometnu elitu. 

Otpušten je iz predostrožnosti 10. ožujka 2020., nekoliko dana prije najave prvog lockdowna izazvanog covidom-19, a vijesti nije saznao od Chabanea, već od Fabricea Favetto-Bona, koji je imenovan za zamjenika predsjednika kluba… dan ranije: "Došao sam u 8.30 i kažu mi: 'Jesi li čuo? Oliv je upravo dobio otkaz.' Bilo je poput potresa'", izjavio je za So Foot pojedinac povezan s klubom. 

Momak koji je stigao dan prije dao je otkaz momku koji je izgradio klub, ali Chabane se očito skrivao. Ova iznenadna odluka označila je kraj veze koja je postala toksična između dvojice muškaraca, čija je međusobna mržnja tinjala nekoliko godina, potaknuta mješavinom ega i međusobnog nepovjerenja.

Garson dodaje da je nakon odlaska Pickeua uslijedilo "pročišćenje" sa sportske strane - kroz odlazak svih onih koji su mu bili bliski: pomoćnika, skauta i medicinskog osoblja. Znatan broj tih pojedinaca sada se ponovno ujedinio s Pickeuom u Caenu.

Pickeuov odlazak dao je Chabaneu priliku da preuzme više moći - jedan svjedok to izlaže na sljedeći način: "Nogomet stvara čudovišta."

Lovac na talente koji to nisu

Chabane se često hvalio svojim sposobnostima identifikacije nogometnih talenata iako nije imao kompetencije u području regrutiranja igrača. U rujnu 2017. obećao je mnogima u klubu da će Youcef Belaïli doći u klub i dokazati da je "super igrač". Belaïli je ove sezone bio i u Brestu i u AC Ajacciu, ali njegovo vrijeme s prvim od davljenika završilo je nakon što je nestao i odbio se vratiti na trening. Nedavno je pokušao isti trik u Ajacciu, ali je na kraju bio uvjeren da se vrati nakon što se isprva odbio vratiti iz Alžira nakon reprezentativne stanke u ožujku.

Bivši član osoblja objašnjava Chabaneovu opsjednutost Belaïlijem: "Chabane mi je rekao: 'Za mjesec dana započet će na Parku prinčeva i zabiti za pobjedu protiv PSG-a.' Tip dolazi s dvije štake, jako napuhanim koljenom i pojavljuje se u majici s lišćem kanabisa." Belaïli je upravo izašao iz dvogodišnje suspenzije profesionalnog igranja nogometa nakon što je bio pozitivan na kokain.

Paul Bernardoni (Profimedia)

Druga dva "velika pojačanja" po koja je Chabane posebno krenuo bili su francuski vratar Paul Bernardoni - s kojim je Angers potpisao ugovor za 7.5 milijuna eura u lipnju 2020., na što je bivši zaposlenik Angersa komentirao da "nijedan drugi klub ne bi ponudio toliko" - i Sofiane Boufal, koji je stigao četiri mjeseca nakon Bernardonija s četiri kilograma viška, ozljedom i nekoliko pomalo čudnih zahtjeva.

"Boufal je želio imati svoju sobu za svaki put. Moulin to nije želio", prisjeća se bivši zaposlenik. "Ali nitko mu nije smio spustiti. Mogli smo, ali ne, Chabane ga je štitio."

Drugi svjedok je dodao: "Predsjednik je bio svjestan moći i aure oko igrača, i ne mora ih nužno tretirati na isti način kao što je tretirao druge zaposlenike."

"On je ultraopasan, superagresivan"

Nakon odlaska onih koji su odani Pickeuu, uslijedio je egzodus onih bliskih pojedincima koji optužuju Saïda Chabanea za seksualni napad. U sudskom postupku koji je pokrenula protiv kluba, bivša zaposlenica oslikava klimu terora:

"Ili smo podržavali Angers ili smo bili protiv toga." Ona također potvrđuje da su čelnici Angersa "od nje tražili da dostavi popis svih igrača u prvoj momčadi s kojima je tužiteljica navodno imala seksualne odnose... jasno želeći ocrniti i diskreditirati tužitelje."

Chabane je na optužbe odgovorio ne poduzevši ništa - ostao je na svojoj poziciji u klubu i nastavio prakticirati sve autokratskiji stil.

Drugi bivši zaposlenik objašnjava: "Voli javno ponižavati ljude. Već mi je rekao: 'Nemaš pravo govoriti. Ja govorim, ti šutiš.'" Drugi ide dalje: "Izvršio je pritisak na sve svoje zaposlenike. Špijunirao je ljude koji su dolazili u moju kuću, što pokazuje koliko je bolestan."

Nakon optužbi za seksualni napad, Chabaneova paranoja je porasla i odlučio je zaposliti svog brata Salima Chabanea kao direktora sportskih objekata i sigurnosti. Jedan posebno zgrožen zaposlenik objasnio je svoju reakciju na ovakav razvoj događaja:

"On je ultraopasan, superagresivan. On vam kaže: “Tog i tog dana otišli ste u restoran, u to i to vrijeme, s tom osobom i ocrnili ste predsjednika. Sve što se događa u Angersu, znam o tome, znam o tome. Dečkima u nogometnom klubu pojavio se u ponedjeljak ujutro: 'Znam da si bio u noćnom klubu u subotu navečer, da si bio pijan i da si čak poderao majicu.'"

Drugi bivši zaposlenik kluba kaže da je dobio prijeteću poruku poslanu s nepoznatog broja. Supruga jednog od njegovih kolega tvrdi da su je svakodnevno pratili na ulici i da je na kraju prepoznala Salima Chabanea, koji redovito nosi klupsku trenirku.

Kaos sa sportskim direktorom

Broj ljudi kojima je predsjednik vjerovao pratio je istu putanju kao i nedavni nogometni rezultati momčadi: slobodni pad. Među njima ostaju Morgan Potier, zamjenik direktora, i Abdel Bouhazama, trener koji je preuzeo dužnost nakon odlaska Géralda Baticlea u prosincu 2022. i koji nije odgovorio na zahtjev So Foota za intervju. Bouhazama je u međuvremenu suspendiran i otpušten nakon što je navodno rekao igračima: "To nije ništa grozno. Svi smo prije dirali djevojke", na pitanje o posljednjim optužbama protiv Chabanea.

Ostali ljudi od povjerenja Chabanea su: Jalal Benalla, bivši džudaš, čiji je posao "pratiti" igrače i koji je bio uključen u dolaske Mohamed-Alija Choa, Batiste Mendyja i Bilala Brahimija. Prošlog rujna službeno se pridružio SCO-ovom odjelu za regrutiranje, tri mjeseca nakon istrage u vezi sa sumnjivom shemom transfera igrača, koja je rezultirala pretragom prostorija klupskih ureda, ali u kojoj na kraju nije podignuta optužnica protiv njega.

Batista Mendy (Profimedia)

"U smislu zakona, imam pravo raditi s bilo kojim klubom", precizirao je Jalal Benalla, koji je tvrdio da je surađivao u okviru "sporazuma s Angersom, pomalo kao što Luis Campos radi s PSG-om".

Međutim, osoba bliska klubu rekla je za So Foot da je Benalla navodno nazvao nekoliko igrača kako bi im objasnio da on sada ima ulogu sportskog direktora i da je potrebno ići preko njega, a ne preko Laurenta Boissiera, da bi produžili ugovor ili napustili klub, s tim da potonji službeno ima ulogu za koju je Benalla tvrdio da je ima. 

Ovo je tvrdnja koju Benalla odlučno negira: "Radio sam u suradnji s Laurentom i išlo je vrlo dobro." I tu je priča prekinuta: napustio je Angers prošlog siječnja. "Ja sam taj koji je otišao, htio sam ići dalje na nešto drugo", kaže.

Nakon Chabanea, Chabane

U ligi se Angers SCO nalazi na posljednjem mjestu i gotovo sigurno će biti jedna od četiri momčadi koje će ispasti iz lige u posebnoj sezoni Ligue 1, u kojoj se divizija s 20 momčadi smanjuje na ligu s 18 momčadi. Saïd Chabane bio je jedan od predsjednika koji je glasao za prijelaz u 18 klubova u Ligue 1. "Svi njegovi prijatelji iz Ligue 2 smatraju ga seronjom", smije se bivši predsjednikov bliski prijatelj govoreći za So Foot.

"Chabaneov problem je što mu je sve išlo. Svake je godine nastupao. Nikada se nismo suočili s ispadanjem. Nikada nije morao otpustiti trenera." U utorak ujutro ranije ovog mjeseca pravosudna policija Nanterrea ga je privela u policijski pritvor, gdje je morao odgovarati na pitanja u sklopu istrage otvorene u Bobignyu, koja se odnosi na "organizirano pranje novca" i "ilegalni rad nogometnog agenta”, navodi Le Parisien.

Sin Saïda Chabanea, Romain, trenutno vodi klub, nakon što je prvi podnio ostavku. Kakav predivan svijet.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.