Predsjednik španjolskog saveza izazvao skandal poljupcem. Marca: Mora dati ostavku

Foto: Profimedia

PREDSJEDNIK španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales (45) primio je rukama za glavu španjolsku reprezentativnu napadačicu Jenni Hermoso (33) te je poljubio u usta tijekom dodjele zlatnih medalja za osvojeno Svjetsko prvenstvo, što se igračici nije svidjelo, kao ni brojnim gledateljima u Španjolskoj.

Španjolska ženska nogometna reprezentacija pobijedila je u nedjelju s 1:0 Englesku u finalu Svjetskog prvenstva. Prije nego što su podigle pobjednički pehar, igračice su jedna po jedna primale zlatne medalje. Na podiju, među osobama koje su tom prilikom čestitale igračicama, nalazio se i Rubiales. 

Kada je našila Hermoso, zagrlio ju je i rukama privukao njenu glavu k sebi pa je poljubio u usta, nakon čega se smijao. Televizijska snimka ubrzo se proširila društvenim mrežama. Hermoso, koja igra za meksički klub Pachuca, kasnije je u svlačionici u izravnom prijenosu na Instagramu, smijući se, rekla: "Eh, nije mi se svidjelo."

Sljedeći korak - ostavka?

Nije ostalo na tome, španjolska reprezentativka i prvakinja svijeta zatražila je da Viši sportski sud u Španjolskoj prouči ovaj slučaj te da zaštiti nju i njene kolegice od neželjenih nasrtaja i zlostavljanja poput ovog.

Predsjednik španjolskog saveza ispričao se, ali nije to napravio dovoljno iskreno, prema procjeni Marce, najpoznatijeg španjolskog sportskog lista. Rubialesov sljedeći korak mora biti ostavka, piše Marca u srijedu. "On više nema isprike ni obrane. Kako bi izbjegao sramotu, najbolje mu je da da ostavku do petka", navodi Marca.

Ponižavao i direktoricu sindikata?

Da bi pozicija predsjednika Saveza bila još gora, javila se direktorica nogometnog sindikata Španjolske Tamara Ramos. "Poznajem ga puno godina i ne iznenađuje me što radi u javnosti. Znao mi je pred nogometnim zvijezdama Piqueom i Casillasom dobacivati, pitati me kakvu rublje nosim danas. Evo, danas vam je lakše povjerovati mi u tu priču", rekla je Ramos.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.